Az Európa-kupa küszöbén a TFSE-MTK
2024. szeptember 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hosszú évtizedek után újra a nemzetközi kupaporondon szerepelhet a TFSE-MTK női kosárcsapata, amennyiben sikerrel veszi a női kosárlabda Európa-kupa (EuroCup) selejtezőjét a francia UFAB49 ellen.

A második legrangosabb európai kupasorozatban, az Európa-kupa (EuroCup) selejtezőjében lép pályára a TFSE-MTK NB I-es női kosárlabdacsapata a francia UFAB49 ellen. A tét nem kicsi: aki sikerrel veszi a két mérkőzésből álló párharcot, az Európa-kupa főtábláján találja magát.

A TFSE női kosárlabdázóinak történetében ilyenre – hogy lányaink rangos nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepeljenek – legutóbb az 1971/72-es szezonban volt példa, amikor a Farkas József edző vezényelte „aranycsapat” az Euroliga elődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában egészen a negyeddöntőig menetelt. (A lányok az 1971/1972-es első osztályú bajnokságot veretlenül nyerték meg, ezért hívjuk őket aranycsapatnak.)

Ha a mieinknek sikerül túljutniuk a párharcon, a B csoportba váltanak jegyet, ahol a lengyel Lublin, a görög Panathinaikosz és a spanyol Hozono Global Jairis vár rájuk. Csak emlékeztetőül: magyar csapatok közül a Sopron és a Pécs már főtáblásként várja az Európa-kupa idei küzdelmeit.

Az Európa-kupa-selejtezőpárharc első összecsapását szeptember 18-án, szerdán 18 órakor tartják a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, a visszavágóra pedig szeptember 25-én kerül sor Franciaországban.

A hazai mérkőzésre a belépés díjtalan, úgyhogy látogassatok ki minél többen a Csörsz utcai sportközpontba, és segítsetek együtt történelmet írni!

Hajrá, TFSE-MTK!

Kép: TFSE-MTK / Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!