Sosem látott nézőszám-emelkedés a TFSE-MTK-nál
2024. szeptember 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az összes csapatsportágat nézve a hazai élvonalbeli együttesek közül a TFSE-MTK női kosárlabdacsapatának hazai nézőszámátlaga növekedett harmadik legnagyobb arányban a tavalyi évadhoz képest.

Még kimondani is furcsa, de igaz, így hát ízlelgessük. A Sportstatisztika nevű weboldal a magyar, különböző csapatsportágak élvonalbeli bajnokságaiban szereplő 104 klubot vizsgálva azt közölte, hogy a TFSE-MTK női kosárlabda-együttesének hazai nézőszámátlaga 193 százalékkal emelkedett a 2022/23-as szezonról a 2023/24-es évadra, ami azt is jelenti egyben, hogy ez a harmadik legnagyobb arányú gyarapodás.

A fent említett 193 százalékos növekedés messze a legmagasabb érték a teljes NB I A. csoportjában, sőt, a férfi vonalon sem volt dinamikusabb előretörést mutató első osztályú alakulat.

Az örömteli növekedés hátterében több tényező is áll. Mindenféleképpen jót tett, hogy a TFSE-MTK a Városmajorból a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba tette át székhelyét, a hazai meccsekre díjtalan a belépés, továbbá, hogy a szervezők különböző nézőcsalogató akciókkal – egyedi szurkolói felső a T-középtől, díjnyertes cseh sörök ingyen a Jaromír jóvoltából – kedveskednek a hazai mérkőzésekre kilátogató drukkereknek.

A magyar női elsőosztályú kosárlabda-bajnokságban továbbra is a DVTK-é a legnépesebb szurkolósereg (átlag: 1223 néző/mérkőzés), majd a Sopron (900), a Szekszárd (809) és a Pécs (433) következik. Ebben a rangsorban a TFSE-MTK az ötödik helyet foglalja el (392), a Győr (371), a BEAC (279), a Szigetszentmiklós (203), a Vasas (178) és a Cegléd (119) előtt.

Ahhoz, hogy a fent leírt tendenciát folytatni tudjuk, nemcsak a TFSE-MTK jó szereplésére van szükség, hanem rátok, szurkolókra is. Gyertek ki minél többen a „Koltaiba”, és teli torokból buzdítsátok a lányokat! A bajnokság menetéről, a mérkőzések helyéről is időpontjáról a TFSE honlapján és Facebook-oldalán tájékozódhattok. 

Fotó: Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!