Kosárlabda: Az NB II-ben marad a TFSE
2024. június 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Noha nem tudta kicsikarni a másodosztályba jutást, megsüvegelendő a TFSE férfi kosárcsapatának idénybeli teljesítménye.

Múlt héten pénteken, szombaton és vasárnap a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban zajlott a férfi kosárlabdázók úgynevezett keresztjátéka az idehaza a harmadosztálynak megfelelő NB II-ben, a versenyben maradó négy csapat a másodosztályba (az NB I Zöld-csoportba) jutásért versengett. Az egyik résztvevő a TFSE volt, amely a Honvéd Ludovika SE, a TF-BP U23 és a PTE-PEAC csapatával csatázott az egyetlen feljutó helyért.

Nos, a Boros Zoltán edző vezette TFSE pénteken nagy küzdelemben 55–51-re megverte a PTE-PEAC-ot, másnap aztán 20 ponttal kikapott a Honvéd Ludovikától (50–70), vasárnap pedig 79–62-re alulmaradt a TF-BP U23-mal szemben, s a három mérkőzéséből egyet megnyerve a harmadik helyen zárta a viadalt. A keresztjátékot a mezőnyből kiemelkedő Honvéd Ludovika SE nyerte meg.

Elmaradt bravúr ide vagy oda, a korábbi válogatott kosaras Boros Zoltán, a TF Sportjáték Tanszékén dolgozó tanársegéd így is büszke lehet csapatára, amely nagyszerűen teljesített a maratoni hosszúságú bajnoki idényben. A saját csoportját megnyerve jutott a rájátszásba, az ott elért eredményei révén pedig részt vehetett a keresztjátékban. Az együttes 39 bajnoki mérkőzését játszott az évadban és 29-et megnyert.

„Teljes mértékben elégedett vagyok a srácok teljesítményével, az edzéseken és a mérkőzéseken is nagyszerű volt a hozzáállásuk, a motiváltságuk – mondta megkeresésünkre Boros Zoltán. – Az egész idényben az lebegett a szemünk előtt, hogy eljussunk a legjobb négyig, és ezt a célt sikerült is elérnünk. A Honvéd Ludovika tényleg kiemelkedett a mezőnyből, a végjáték másik három csapata egyenlő játékerőt képviselt, a körbeverések miatt lettünk ebből a három együttesből a másodikok. Hosszú volt az idény, bronzéremmel fejeztünk be, nagyon büszke vagyok a csapatra.”

Fotó: Mult Roland

Kosárlabda Az NB II ben marad a TFSE 1

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!