Kosárlabda: Boros Zoltán négyes döntőbe vezette a TFSE-t
2024. június 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hazai másodosztályba jutásért indul harcba a hétvégén a TFSE férfi kosárlabdacsapata.

Embert próbáló időszak ez… Az ősszel kezdődött és még mindig tart a férfi kosárlabdázók idénye az NB II-ben (ez idehaza a harmadosztályt jelenti), s örömmel újságoljuk, hogy versenyben van a TFSE is! Boros Zoltán edző együttese a csoportjában 18 meccsből 16-ot megnyerve végzett az élen, majd ugyancsak jó teljesítménnyel második lett a rájátszásban (16 meccs/11 győzelem), így közel került az osztályváltáshoz, noha a neheze csak most következik.

A TF Sportjáték Tanszékén dolgozó tanársegéd, korábbi kiváló válogatott kosárlabdázó négyes döntőbe vezette csapatát a bajnokságban, miután az úgynevezett keresztjátékban oda-vissza megverte a BKG-PRIMA Akadémia Debrecent, idegenben 74–52-re, a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban megrendezett hétvégi visszavágón pedig 83–59-re. Utóbbi mérkőzésen a 13 pontot szerző Vámos László volt a hazaiak legjobbja, egyúttal kidomborodott a TFSE erőssége, hiszen hét játékosa összesen kilenc triplát süllyesztett el.

A négyes döntő mérkőzéseit pénteken, szombaton és vasárnap rendezik meg, mindenki játszik mindenkivel, és csak egy csapat jut fel a másodosztályba, az NB I B Zöld-csoportba. Ahogyan Boros Zoltán fogalmazott: „Ez lesz az idény három legnehezebb meccse.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!