Remekül szerepeltek az országos bajnokságon a TFSE cheerleaderei
2024. június 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Számos érmet és szép helyezést értek el a TFSE cheerleaderei az országos bajnokságon.

Az elmúlt években mindig a magyar bajnoksággal zártuk a versenyszezont, s ez idén sem volt másképp. A tanév utolsó versenyén is kiemelkedő eredményeket értek el a TFSE cheerleaderei.

Senior Jazz Double kategóriában a Babály testvérek (Tekla és Virág) ismét aranyéremmel térhettek haza, a hatfős mezőnyben ismét ők bizonyultak a legjobbaknak.

Senior Partner Stunt kategóriában Viki- Boti (Ujj Viktória, Végh Botond) párosunk negyedik, míg Mogyi- Rómeó (Magyar Zsófia, Váradi Bence) kettősünk a harmadik helyen végzett. A párosoknak ez volt életük második versenye a cheerleading egyik legnehezebb kategóriájában. Mindkét páros az első versenyhez képest sokkal erősebb, látványosabb gyakorlattal állt szőnyegre. Büszkék vagyunk látványos fejlődésükre.

Senior All Girl Group Stunt Level 5-ben egyre nehezebb dolguk van sportolóinknak, ugyanis egyre erősebb, nagyobb mezőnyben kell eredményesen szerepelniük. Ebben a kategóriában már csak az erős és hibátlan gyakorlat érhet dobogót. Pinkies nevű csapatunk (Dávid Eszter, Halácsi Csenge, Gerstmár Veronika, Jánosi Dóra) a tízfős mezőnyben a hatodik helyezést érte el, míg a Minions (Babály Tekla, Barócsi Emese, Kovács Andrea, Purcsi Nóra) a dobogó második fokára állhatott fel hibátlan gyakorlatuk bemutatását követően.

Senior Coed Group Stunt Level 5 kategóriában ötödik helyezést ért el a Wonders (Babály Virág, Csűrös Balázs, Horváth Csenge, Permizsák Maja). A csapatnak mindössze három hete volt felkészülni a versenyen elindított formációval.

Senior Freestyle Pom Team Medium kategóriában pedig első helyezést ért el csapatunk, amely szeptemberben állt össze, s áprilisban indult először cheerleadingversenyen. A csapat tagjai: Babály Tekla, Bereti Szanna, Buthi Kinga, Cornea Patrícia, Földesi Adrienn, Király Zsófia, Kriston Tia, Nagy Kinga, Sánta Karina, Talabér Anna, Zentai-Galló Nilla. Csapatunknak ebben az összeállításban két hete volt felkészülni.

A magyar válogatott Senior Freestyle Pom Team a június 28. és 30. között Norvégiában sorra kerülő Európa-bajnokságra készül. A versenyen bemutatták gyakorlatukat, amelyben egyesületünk több tagja is szerepel. Babály Tekla, Babály Virág és Sánta Karina mind a magyar válogatott Senior Freestyle Pom Team csapatát erősítik. (Virág és Karina TF-es hallgatók is.)

A TFSE cheerleadereinek felkészítő edzői: Bajkor Fanni, Regős Péter, Szecsődi Noémi, Ürmös Fruzsina

Fotó: https://zsibi.com/

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!