TFSE-ezüst a vívók országos bajnokságán
2024. május 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hétvégén a Ludovika Arénában rendezték meg a vívók országos bajnokságát, amelyen a TFSE férfi kardcsapata ezüstérmet nyert.

Népes és rendkívül erős – olimpiai és világbajnokokkal telitüzdelt – mezőny gyűlt össze a hétvégén a Ludovika Arénában megrendezett magyar bajnokságon, amelyen a TFSE vívói is pástra léptek.

A férfi kardozók csapatbajnokságának a Tóth Bertalan, Vajda Oszkár, Csoba Botond, Petrucz Mirkó (utóbbi BVSC) kvartettel vágott neki a TFSE, amely a toronymagas esélyesnek számító Szilágyi Áron, Rabb Krisztián, Vigh Benedek, Dallos Benedek összetételű Vasas mögött – óriási meglepetésre – megszerezte a második helyet.

A Vasastól elszenvedett döntő mérkőzés után Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó dicsérő szavakkal illette a TFSE-t.

„Az országos bajnokságnak és a csapatbajnokságnak mindig presztízsértéke van, itt gyűlik össze a nemzeti vívósport színe-java. Örülünk, hogy egy kisebb gödörből kikecmeregve meg tudtuk verni a TFSE-t, amelynek tagjai nagyon jól vívtak. Alaposan megleptek bennünket dinamikájukkal, modern felfogásukkal és remek akcióikkal. Végül is sikerült megújulnunk, és magabiztos győzelmet aratnunk.”

Fotó: Magyar Vívószövetség

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!