Kosárlabda: fölényes hazai győzelem a BEAC ellen
2024. május 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy lépést tett a TFSE-MTK a 7. hely megszerzése felé a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban.

A Vasas ellen kétszeri hosszabbításban elveszített párharc után a 7. helyért csatázik a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásában, és már előnybe is került a BEAC ellen.

Hegedűs Péter edző együttese kedden a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a négy negyedből hármat megnyerve fölényes, 100–74-es győzelmet aratott, így 1–0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

A hazaiaknál Szabó Fanni volt a legeredményesebb 23 ponttal, s kiemelendő még Monika Czinano játéka, aki 16 pontja mellett 11 lepattanót is szerzett.

„A múlt hét vége után nyilván nem voltunk túl jó lelkiállapotban, de talán jobb is, hogy egyből meccset játszottunk, nem maradt sok időnk gondolkodni. A bajnokság ezen szakaszában sok újat nem tudunk mondani a lányoknak, inkább csak mentálisan próbáltunk továbblépni. Biztos vagyok benne, hogy a BEAC otthon majd felszívja magát. Valójában nem történt semmi, 1–0 ide és szombaton újra meccs van” – idézte Hegedűs Péter szavait a hunbasket.hu oldal.

A párharc második mérkőzését szombaton 16 órától rendezik a Gabányi László Sportcsarnokban.

Fotó: hunbasket.hu

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!