Kosárlabda: drámai vereség után a 7. helyért játszhat a TFSE-MTK
2024. április 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kétszeri hosszabbításban maradt alul a Vasassal szemben a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásában, a 7. helyért a BEAC-cal csap össze.

Aki nem látta, nem hiszi el…

Szombaton este a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a továbbjutásról döntő harmadik meccsen fogadta a TFSE-MTK a Vasast a női kosárlabda-bajnokság rájátszásában. A képlet egyszerű volt: a győztes az 5., a vesztes a 7. helyért folytatja. Hegedűs Péter edző együttese a lehető legjobb úton haladt a továbbjutás felé, hiszen a harmadik negyedben 11 pontot „vert” a Vasasra, s 53–37-re vezetve várta az utolsó(nak hitt) játékrészt.

És ekkor elképesztő fordulat történt: a TFSE-MTK 32 (!) pontot kapott a negyedik negyedben, miközben csak 16-ot szerzett, a vendégek kiharcolták a hosszabbítást. Az ötperces ráadást a hazaiak kezdték jobban, hiszen az első hét pontot egyaránt ők szerezték, itt azonban megtört a lendület, amiért súlyos árat kellett fizetniük. A Vasas egyenlített az ötödik percben. Újabb hosszabbítás következett, ebben az időszakban a vendégek egyértelműen jobbak voltak, 89–84-re megnyerték a mérkőzést, s 2–1-es összesítéssel a párharcot is. A TFSE-MTK-ban öten is átlépték a tízpontos határt (Szabó Fanni 19, Quionche Carter 18, Dúl Terka 17, Monika Czinano 14, Baa Dominika 12 pontot ért el), de ez sem volt elég a sikerhez, a kulcspillanatokban ugyanis be-becsúsztak hibák, a büntetőket pedig 57 százalékban értékesítette az együttes – márpedig ez gyenge teljesítmény. A TFSE-MTK így a 7. hely megszerzéséért folytathatja a rájátszást, ellenfele a BEAC lesz.

„Kétszer nyertük meg ezt a találkozót, a rossz döntések miatt mégis elveszítettük. Büntetőt hagytunk ki a végjátékban és nem faultoltunk. Összesen tizenhárom büntetőnk maradt ki! A Vasas a rendes játékidőben egy triplával visszakapaszkodott, s bár tudtuk, ki vállalja el a dobást, nem sikerült levédenünk. Az ellenfélnél mindig volt, aki pluszt tudott hozzátenni, nálunk a kulcspillanatokban nem akadt ilyen játékos. Ez csapatjáték, együtt sírunk, együtt nevetünk, közösek a sikerek és a kudarcok is. Meglátjuk, hogyan alakul a jövő, megpróbáljuk megnyerni a BEAC elleni párharcot” – idézte Hegedűs Péter meccs utáni értékelését a hunbasket.hu oldal.

Fotó: hunbasket.hu

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!