Kosárlabda: parádés TFSE-MTK-győzelem után döntő meccs a Vasas ellen!
2024. április 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A harmadik mérkőzés dönt a továbbjutásról a Vasas elleni párharcban, miután a TFSE-MTK idegenben verte meg riválisát a rájátszásban.

Nagyszerű csapatjátékkal és egyéni teljesítményekkel 77–64-re győzött a TFSE-MTK szerda este Pasaréten, a Vasas otthonában a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 5–8. helyért helyéért zajló rájátszásában, így harmadik mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Hegedűs Péter edző nem számíthatott egyik legjobbjára, Quionche Carterra, de a többiek nélküle is megoldották a feladatot. Monika Czinano a mezőnyből kiemelkedve 26 pontot szórt és leszedett 13 lepattanót, míg a cserepadról beszálló Király Andrea őrületbe kergette a hazaiakat a triplákkal, hatot is elsüllyesztve 18 pontot szerzett. Dúl Terka (12 pont) és Dúl Panka (10) ugyancsak elérte a tízpontos határt a TFSE-MTK-ban.

„Nem szabad még ünnepelnünk, hiszen egy-egyre áll a párharc és szombaton újra mérkőzés van. Bízom benne, hogy át tudjuk vinni ezt az energiát hazai pályára is, bár a büntetőzés miatt van bennem hiányérzet. Össze tudtuk szedni magunkat légiósunk kiválása ellenére” – idézte Hegedűs Péter mérkőzés utáni értékelését a hunbasket.hu oldal.

A továbbjutásról döntő összecsapást szombaton 19 órától rendezik a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Ha nyernek a lányok, az 5. helyért csatázhatnak tovább!

Mindent bele, hajrá, TFSE-MTK!

Fotó: hunbasket.hu

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!