Kosárlabda: hátrányban a TFSE-MTK a Vasas ellen
2024. április 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vereség a Vasastól, bravúr kell a TFSE-MTK-tól a továbbjutáshoz a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban.

Miután kiesett a negyeddöntőben, az 5–8. helyért zajló versenyben igyekszik a lehető legjobb eredményt elérni a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásában a TFSE-MTK. Hegedűs Péter edző együttese a Vasassal került össze az egyik fél második győzelméig tartó párharcban, amelynek első mérkőzését szombaton rendezték a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Nos, nem úgy alakult a csata, ahogyan a TFSE-MTK remélte, a vendég Vasas ugyanis 71–62-re győzött. A hazaiaknak ezúttal nem mentek a távoli dobások, 24 triplakísérletből mindössze hat ért célba, a TFSE-MTK legeredményesebb játékosa Szabó Fanni volt 14 ponttal. A mérkőzés után Hegedűs Péter a legkevésbé sem leplezte csalódottságát.

„Az első szó, ami eszembe jut, az a gyalázatos. A csapat nevében szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól! Sportboltban nem adnak el annyi labdát egy évben, amennyit mi ezen a napon, ráadásul rosszul dobtunk. Katasztrofális volt a teljesítményünk. Szerdára fejben össze kell szednünk magunkat, mert nyerni akarunk” – idézte az edzőt a hunbasket.hu oldal.

A párharc második összecsapását szerdán rendezik a Vasas otthonában Pasaréten 19.30-tól, s ha nyer a TFSE-MTK, a továbbjutásról döntő mérkőzést április 27-én hazai pályán vívhatja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!