Kosárlabda: immár az ötödik helyért hajt a TFSE-MTK
2024. április 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hazai pályán is kikapott a Szekszárdtól, így 2–0-ra alulmaradt riválisával szemben a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében.

Szoros csatában elveszítette a negyeddöntő első, szekszárdi mérkőzését a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság rájátszásában, s szombaton hazai pályán, a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban az egyenlítésre készült az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Sajnos nem sikerült, és ez valójában egyetlen negyeden múlt.

Hegedűs Péter edző együttese a négy negyedből hármat megnyert, a harmadik felvonásban azonban teljesen el volt veszve, ezt a szakaszt 25–9-re hozta a Szekszárd, s mint kiderült, ezzel nem csupán a meccs, hanem a párharc sorsát is eldöntötte. A vendégek 83–75-re diadalmaskodtak, s 2–0-s összesítéssel továbbjutottak az elődöntőbe.

„Nagyon szomorúak vagyunk, mert hárommeccses párharcot szerettünk volna. Szépen küzdöttünk az idényben, ebben a csapatban benne lehetett volna több is, de nincs más hátra, mennünk kell tovább az ötödik helyért” – idézte a szombati fellépésén 18 pontot szerző Szabó Fanni meccs utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal. Nála csak Dúl Panka volt eredményesebb a hétvégén a csapatban, a párharc első felvonásán 28 pontot szóró játékos ezúttal 20-at szerzett.

Ahogyan Szabó Fanni mondta, most már az 5. hely megszerzése a cél, az odáig vezető út következő állomásán a Vasast Akadémiát kell legyőznie a TFSE-MTK-nak.

Fotó: hunbasket.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!