Kosárlabda: Megszorongatta a Győrt a TFSE-MTK
2024. március 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK.

A négy negyedből kettőt megnyert, de végül 75–67-re kikapott hazai pályán, a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a tabellán második helyen álló Győrtől a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában. Hegedűs Péter edző együttese az első negyed végén 20–18-ra vezetett, a következőben azonban jelentősen visszaesett a teljesítménye, a második „etapban” ugyanis csak 11 pontot szerzett, míg a győriek 26-ot – valójában itt úszott el a hajó. A hazaiaknál Monika Czinano volt a legeredményesebb 12 ponttal, míg Szabó Fanni, Dúl Panka és Quionche Carter egyaránt 11 ponttal zárta a mérkőzést.

„Nem érdemeltünk volna győzelmet, mert nem játszottunk jól. Rossz százalékkal dobtunk távolról, sok volt az eladott labdánk. A végén a zónavédekezésünk picit megzavarta a vendégeket, két alkalommal feljöhettünk volna néhány pontra, de hibáztunk. Annak örülök, hogy nem adtuk fel és küzdöttünk. Néhány játékosom teljesítményével nem voltam elégedett, nekik el kell gondolkodniuk és magukba kell nézniük. Jobb teljesítményre vagyunk képesek, mint amit ezúttal mutattunk” – idézte Hegedűs Péter meccs utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal.

A TFSE-MTK sorozatban harmadszor kapott ki, s nyolc-nyolc győzelemmel, illetve vereséggel jelenleg a tabella hatodik helyén áll. Legközelebb március 10-én, vasárnap lép pályára a csapat, aznap 18 órától a bajnokság utolsó előtti, kilencedik helyén tanyázó Szigetszentmiklós vendége lesz.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!