Kosárlabda: bravúrközelben a TFSE-MTK
2024. február 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Győzelmi esélyt szalasztott el a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK az Euroligában szereplő DVTK otthonában.

Ha azok a büntetők bemennek a meccs végén…

Szenzációs győzelem közelében volt szombat este Miskolcon a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. A mérkőzés hajrájában ugyanis vezetett az idehaza veretlen, az Euroligában pedig a négyes döntőbe jutásért harcoló DVTK otthonában, az egymás után elrontott büntetőkért azonban megfizetett. A diósgyőriek kihasználták a vendégek hibáit, és 64–58-ra megnyerték a meccset. Kár érte, mert nagyon közel álltak a lányok az óriási bravúrhoz. Huszonhárom szerzett pontjával a sokoldalúan játszó TFSE-MTK-s Szabó Fanni volt a mezőny legjobbja, de ez aligha vigasztalja egy ilyen csata után. Természetesen Hegedűs Péter edző sem repesett az örömtől.

„Nagyon csalódott vagyok, a lányok hét emberrel mindent beleadtak, a mérkőzés végén sajnos kihagytuk a büntetőket. Fantasztikus közönség előtt idegenben is jó mérkőzést játszottunk a bajnokság legjobb csapata ellen, de ez végeredményben senkit sem érdekel, mert kikaptunk” – idézte Hegedűs Péter nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal.

A TFSE-MTK együttese nyolc győzelemmel és hét vereséggel jelenleg a tabella hatodik helyén áll, s legközelebb március 2-án, szombaton lép pályára, a második helyezett Győrt fogadja a Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!