Női kosárlabda: „verekedős” meccsen győzött a TFSE-MTK a Vasas ellen
2024. január 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idénybeli 13. bajnoki fellépésén a nyolcadik győzelmét aratta a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK.

Szabó Fanni vezetésével 62–48-as győzelmet aratott a Vasas ellen hazai pályán, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban szombat este a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban. Ennél kevesebb ponton csak egyszer tartotta ellenfelét Hegedűs Péter edző együttese, december 16-án, amikor csupán 47-et engedélyezett a Ceglédnek. A szombati összecsapáson 21 pontjával az egész mezőnyből kiemelkedett Szabó Fanni, és megsüvegelendő Dúl Panka teljesítménye is, hiszen kilenc gólpasszt adott.

„Verekedősen alakult ez a mérkőzés, de ilyenre is számítottunk, biztosak voltunk a Vasas elszántságában. Örülök, hogy sikerült a válogatott szünet előtt még egy győzelmet szereznünk, jól jön most a pihenő, és reméljük, hogy az alapszakasz utolsó harmadára visszatérhetnek a sérültjeink” – idézte Hegedűs Péter meccs után nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal. Az edző többek között Monika Czinano, az egyik kulcsember (csaknem 16 pont átlagban) kényszerű nélkülözésére utalt utolsó mondatával.

A TFSE-MTK ragyogóan szerepel az idényben, eddigi 13 mérkőzéséből nyolcat megnyerve az előkelő negyedik helyen áll a tízcsapatos élvonalban. Legközelebb február 17-én a Szekszárd vendége lesz a bajnokságban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!