Kosárlabda: fölényes győzelemmel búcsúztatta az évet a TFSE-MTK
2023. december 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idénybeli hatodik bajnoki győzelmét aratva ragyogó mérleggel zárta a 2023-as esztendőt a TFSE-MTK élvonalbeli kosárlabdacsapata.

A tabella utolsó helyén álló, nyeretlen Ceglédet fogadta szombaton este a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, és esélyeshez méltón 75–47-re le is győzte. A TFSE-ben Monika Czinano volt a legeredményesebb 18 ponttal, Szabó Fanni és Dúl Panka egyaránt 14-et szerzett, s ki kell még emelnünk Király Andrea teljesítményét, aki négy próbálkozásából három triplát elsüllyesztve kilenc ponttal zárt.

„Nem játszottunk jól, de nem mennék bele mélyen szakmai elemzésbe. Keményen dolgoztunk eddig, a végére azonban mind mentálisan, mind erőnlétileg elfáradtunk. Ezt a mérkőzést gyorsan felejtsük el, és koncentráljunk az előttünk álló találkozókra! Most lesz egy kis időnk feltöltődni, majd új lendülettel folytatni a munkát. Úgy érzem, ez a csapat nagy tettekre lehet képes a jövőben” – idézte Hegedűs Péter vezetőedző meccs utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal.

Kosárlabda fölényes győzelemmel búcsúztatta az évet a TFSE MTK 1

Nos, a csapat eddig is megmutatta erejét. A bajnoki idényben már lejátszott kilenc mérkőzéséből hatot megnyerve a liga élmezőnyében szerepel, a nyáron megnyitott Csörsz utcai otthonában pedig ötből négy találkozóján győzött, a legelsőn a címvédő, Európa-hírű Sopront gyűrte le a hosszabbításban.

Folytatás január 6-án ismét  soproniak ellen,  csak éppen idegenben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!