Szuper szombat a Csörsz utcában, a kézilabdás és a kosaras lányok is nyertek
2023. december 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TFSE NB II-es női kézilabda-, illetve élvonalbeli kosárlabdacsapata is győzelmet ünnepelhetett a hétvégén a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban.

Két mérkőzés, két győzelem – parádés nap a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban! Szombat délután az NB II F-csoportjában (a harmadosztályban) szereplő TFSE női kézilabdacsapata 30–27-re megverte a SZISE együttesét, s ezzel sorozatban immár az ötödik győzelmét könyvelte el. Marik Dalma kiemelkedett a mezőnyből, szenzációs teljesítményt nyújtva tíz gólt szerzett, s 56 találatával a bajnokságban jelenleg második a mesterlövészek listáján. Herbert Krisztián edző csapata 16 pontot szerzett az eddigi 10 fordulóban, a tabella harmadik helyén áll, csupán egy ponttal lemaradva az éllovas Ferencváros U21 mögött.

Szuper szombat a Csörsz utcában a kézilabdás és a kosaras lányok is nyertek

Szombaton este aztán a TFSE-MTK élvonalbeli kosaras hölgyei léptek pályára a Csörsz utcai sportközpontban, és a szigetszentmiklósi BKG-nak esélyt sem adva 90–49-re diadalmaskodtak. A hazaiak közül négyen is átlépték a tízpontos határt, Monika Czinano 18, Szabó Fanni 15, Dúl Panka 13, Quionche Carter pedig 11 ponttal zárt. Hegedűs Péter edző gárdája három vereség után győzött ismét (mind a három meccset európai kupaszereplő együttessel szemben bukta el), az eddig lejátszott hét bajnokiján ez volt a negyedik sikere.

„Tisztességgel felkészültünk a BKG-ból, nem álltunk máshogy ehhez a találkozóhoz, mint a nemzetközi kupában szereplő ellenfeleinkkel szembeni meccsekhez. Az első félidőben védekezésben voltak hiányosságaink, az elején nem tudtuk megfogni Santa Baltkojienét. Fordulást követően jobban koncentráltunk, ennek meg is lett az eredménye. Örülök az újabb győzelemnek, szükségünk volt rá, hiszen a válogatott szünet előtt a Szekszárd ellen sikerült legutóbb nyernünk. A fiatalok jól szálltak be, többnyire éltek a lehetőséggel. Igazolja kiváló egységünket a csapat huszonnyolc gólpassza” – idézte Hegedűs Péter mérkőzés utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu oldal.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!