Kosárlabda: itt a TFSE-MTK újabb óriási bravúrja!
2023. október 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kiélezett, izgalmas mérkőzésen verte meg a Szekszárdot a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság negyedik fordulójában.

Veretlenül érkezett vasárnap a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba a Szekszárd és vereséggel távozott. A TFSE-MTK ismét parádés teljesítményt nyújtva, 500 néző előtt 69–67-re megverte az előzőleg mind a három meccsét megnyerő Szekszárdot a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, s négy fordulót követően három győzelemmel és vereséggel áll a tabellán. A jelek szerint mágikus ereje van az új csarnoknak, hiszen Hegedűs Péter edző együttese a nyitányon a címvédő Sopront gyűrte le hosszabbításban.

A vasárnapi összecsapás első és második negyedét egyaránt a szekszárdiak nyerték meg, akik a félidőben 36–30-ra vezettek. Ezt követően aztán rákapcsolt a TFSE-MTK, amely a hajrában jobban bírta a nyomást és a feszültséget, megszületett az újabb szenzációs siker! A hazaiaknál Szabó Fanni 20, Quionche Carter 17, Monika Czinano 16 pontot szerzett, vagyis az „össztermés” 77 százalékát.

„Mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést. Az első félidőben talán az eddigi leggyengébb húsz percet produkáltuk az idényben. Fordulást követően védekezést váltottunk, jól kezdtük a harmadik negyedet. Örülök, hogy sikerült megnyernünk a találkozót, igazi csapatmunka volt. A hibák keresése és javítása a feladatunk, ezen igyekszünk a válogatott szünetben javítani” – idézte a Nemzeti Sport Hegedűs Péter meccs utáni nyilatkozatát.

A TFSE-MTK legközelebb november 18-án lép pályára, aznap a Diósgyőr érkezik a Dr. Koltai Jenő Sportközpontba, méghozzá veretlenül – ahogyan a Szekszárd tette a hétvégén…

Fotó: Facebook/TFSE-MTK

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!