A TF szellemiségét viszi tovább a TFSE-MTK új vezetőedzője, Hegedűs Péter
2023. július 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A fiatal szakember nem töri meg a hagyományt az NB I-es csapat élén, míg az egyetem női Universiade-válogatottja másodedzőjeként azt reméli, hogy az együttes bejut a legjobb nyolc közé a csengtui Egyetemi Világjátékokon.  

Hegedűs Péter váltja Magyar Biankát a négy éve stabil NB I-es TFSE-MTK női kosárlabdacsapata élén. A gárdát és a környezetet kitűnően ismeri, hiszen Magyar Bianka mellett három évig másodedzőként szolgálta a csapatot.

„Mindenekelőtt szeretnék sok sikert kívánni Biának, ő most új impulzusokra vágyott, új kihívások elé néz – kezdte a fiatal tréner. – Nagyon jó a kapcsolatunk, három évet töltöttünk a csapat mellett, bárhol is fog dolgozni a jövőben, kitűnő szakemberrel gazdagodik az a klub. Ami engem illet, gondolkodtam néhány hetet a döntésemen, miután kialakult az aktuális helyzet, hiszen óriási felelősséggel és sok kihívással jár a vezetőedzői poszt. Fontos, hogy tovább tudjam vinni a TF szellemiségét, igyekszem ezt átadni a játékosoknak is. Minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy a klubhoz és az egyetemhez méltó módon szerepeljünk a legjobbak között. Mindannyian izgatottan várjuk a szezonkezdetet.”

Négy magyar távozó játékostól eltekintve a csapat magja megmarad, és néhány új kosaras is érkezik az egyetemi kék-fehérekhez. Máshol folytatja pályafutását a csapat két tapasztalt, meghatározó játékosa, illetve néhány fiatal is. Némiképp rossz hír, hogy sérülése, illetve rehabilitációja miatt Hegedűs Péter jó ideig nem számíthat Pusztai Petra játékára. Ennek ellenére – mint minden évben – idén is a felsőházi rájátszásba kerülés a cél. (A csapat tavaly érte el legjobb szereplését az elmúlt négy évad során, hiszen hatodik lett az NB I-ben – a szerk.)

„Szeretnénk olyan együttes lenni, amely ellen a legerősebb csapatoknak is tisztességgel fel kell készülniük, ha győztesen szeretnék elhagyni a parkettet. Továbbra sem fogjuk könnyen adni magunkat, egységet szeretnénk mutatni és kreatív, kombinatív, támadó kosárlabdát játszani. Emellett mivel számos utánpótláskorú, illetve 20-22 éves játékosunk van, fontos lesz, hogy folyamatosan képezzük őket egyénileg, és kihozzuk belőlük a legtöbbet.” 

Szintén változás a csapat körül, hogy az új szezonban már a hamarosan megnyíló Csörsz utcai vadonatúj sportlétesítményben lép pályára, ami jelentős ösztönzőerőként hathat a lányok teljesítményére.

„Augusztus elsején még a régi, városmajori csarnokban kezdjük meg a felkészülést, majd a szeptemberi megnyitó után mi is birtokba vesszük az új csarnokot. Óriási előrelépés ez számunkra, hiszen modernebb körülmények között fogadhatjuk ellenfeleinket. Az új létesítmény fantasztikus dolog, de önmagában nem garancia semmire, a munkát ugyanúgy el kell végeznünk az edzéseken. Igyekszünk rászolgálni a szurkolók bizalmára, és bízunk benne, hogy minél többen jönnek majd ki szurkolni a csapatnak.” 

Az első osztály rajtja előtt azonban még egy másik kihívás is vár Hegedűs Péterre, tudniillik Magyar Bianka oldalán ő lesz a másodedzője a TF női egyetemi alakulatának a csengtui Egyetemi Világjátékokon.

„Már két alkalommal is nekifutottunk az Egyetemi Világjátékoknak, de a pandémia miatt kétszer is elhalasztották. Keretünk – amelyben helyet kapott két TFSE-MTK játékos, Dúl Panka és Király Andrea, valamint három TF-hallgató, Kenyeres Anett, Mányoki Réka és Bernáth Réka is – nagyon komolyan készül, beleértve a stábot is. Szépen formálódik a csapat, ezért úgy vélem, jó eredményt érhetünk el. A legjobb nyolc közé kerülést tűztük ki célul, ehhez az első lépés, hogy a háromcsapatos csoport első két helyének valamelyikén végezzünk. Ha ez sikerül, utána bármi megtörténhet, véleményem szerint akár a legjobb négybe is bejuthat a csapat.”            

A TF női kosárlabdacsapatát Magyar Bianka vezényli az Egyetemi Világjátékokon, segítője Hegedűs Péter, míg az erőnléti edző Juhász Ferenc. A csapat vezetője a TF rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás.

Fotó: tfse.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!