Második helyen zárt a TFSE női futsalcsapata az élvonalban
2023. június 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Női futsalosaink a tavalyi kudarcosnak mondható szezon után idén a bajnoki ezüstéremig jutottak, emellett pedig három-négy játékos állandó tagja volt a nemzeti válogatottnak.

A múlt vasárnapi, DEAC ellen elszenvedett 1–0-s vereséggel eldőlt, hogy a TFSE NB I-es női futsalosai a tavalyi ötödik után idén a dobogó második fokára állhatnak fel. Mindez annak tükrében megsüvegelendő, hogy a szezon meglehetősen döcögősen indult.

A csapat két könnyed sikerrel kezdte az alapszakaszt, majd a Tolna meglepte a TFSE-t, ám az ellenük elért döntetlen semmi sem volt a DEAC-tól kapott hatoshoz képest. Ezt követően sikerült visszatérnie a jó útra az együttesnek: három meccsen összesen kilenc pontot gyűjtött, utána azonban a Tolna is legyőzte a lányokat.


Ha lehet így fogalmazni, a váratlan ponthullajtást megúszta a TFSE egy budaörsi döntetlennel, a DEAC pedig harmadszor is győztesként jött ki a párharcból. Ennek eredményeképpen a Debrecen az első, a TFSE a második helyen zárta az alapszakaszt, méghozzá jelentős pontelőnnyel az üldözőkkel szemben.

Az 1-4. helyért vívott helyosztón három mérkőzésen dőlt el, ki jut a DEAC elleni fináléba: a TFSE vagy a Budaörs. Szerencsére a mieink bírták jobban erővel és idegekkel, így készülhettünk az aranycsatára.

Ahogyan várható volt, a DEAC alakulatán keresztül vezetett az út a bajnoki aranyéremhez, amelyre egészen a harmadik mérkőzésig meg is volt minden esélyünk. A harmadik találkozón azonban tükörsima debreceni győzelem született, s bár a negyedik nekifutásnál is becsülettel küzdöttünk, a DEAC ismét erősebbnek bizonyult (összesítésben 3–1 oda).


Összességében elmondható, hogy hatalmas siker a hölgyek ezüstérme, ráadásul egyenrangú ellenfelei voltak a bajnok és kupagyőztes DEAC-nak, amiért igenis jár a taps és a gratuláció.

Szép volt, lányok! Hajrá, TFSE!

Forrás, fotó: TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!