Kosárlabda: kiestek a 3x3-as vb csoportkörében a magyar lányok
2023. június 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egy győzelem mellett három vereséget szenvedett el az Ausztriában zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon a magyar női válogatott, így nem jutott tovább csoportjából. Az együttes tagja volt a TFSE-MTK-t erősítő Pusztai Petra.

Nem tudta kicsikarni a továbbjutást csoportjából a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott a Bécsben zajló világbajnokságon. A mieink Mongóliával, az Egyesült Államokkal, Csehországgal és Kanadával szerepeltek egy csoportban, s a továbbjutáshoz az első vagy a második helyen kellett volna végezniük.

Első mérkőzésükön 21–19-re legyőzték a mongolokat, majd 20–10-re kikaptak az amerikaiaktól. Csütörtökön került sor a hátralévő két összecsapásra, de ezen napon már nem termett nekik babér, a csehektől 17–14-es, a kanadaiaktól pedig 21–11-es vereséget szenvedtek, és végül a csoport negyedik helyén zártak. A magyar válogatottban szerepelt Pusztai Petra, a TFSE-MTK játékosa, valamint Hegedűs Janka is, aki a nemrégiben véget ért bajnoki évadban ugyancsak a TFSE-MTK-t erősítette, a napokban igazolt Győrbe.

„Csalódás a szereplésünk – értékelt a Nemzeti Sportnak nyilatkozva csütörtökön Pusztai Petra. – Kanada ellen is volt esélyünk kiharcolni a továbbjutást, de az előző, csehek elleni vereség volt inkább fájó, hiszen azt a találkozót meg kellett volna nyernünk. Mindenki hibázott, együtt rontottuk el, nem lehet és nem is fogunk egymásra mutogatni. Nem a téttől bizonytalanodtunk el, ez most rosszul jött ki, vállaljuk a felelősséget az eredményért, de dolgozunk tovább.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!