Fantasztikus TFSE-sikerek kézilabdában – a csillagos ég a határ?
2023. május 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Büszkén adhatunk hírt a TFSE kézilabda-szakosztályának hétvégi eredményeiről. Női és férfi csapataink ugyanis egyaránt briliáns teljesítménnyel zártak.

Lányaink magabiztosan múlták felül a sereghajtó XVI. kerületet, ezzel továbbra is harcban vannak a dobogóért. Férfi alakulatunk hullámvölgyeket szelt át a Dabas ellen, miután az összecsapás alatt javarészt az ellenfél vezetett, de többszöri felzárkózást követően, amikor kellett, akkor TFSE előnyt láthattunk, végül csodálatos győzelemnek örvendhettünk, ami egyúttal dobogóra is repítette a srácokat.

Időrendben haladva a férfi egységgel kezdjük, akikről múlt héten már szuperlatívuszokat zengtünk. Ha valaki azt gondolta volna, hogy túlzó a dicséret, tévedett. Fiataljaink ezúttal hazai környezetben arattak váratlan sikert a Dabassal szemben, melytől a legutóbbi találkozáskor még 4 góllal kikaptak.

Ujvári Bence által vezetett csapatunk ijesztően kezdett, az első öt percben ötgólos hátrányba került. Ekkor időt kért 25 éves trénerünk, ami után lassú építkezésbe kezdhetett a TFSE. A Dabas előnye a félidő második feléhez érve valamelyest csökkent, húsz perc játékot követően már csak 1 góllal vezetett. A félidő hajrájában kettős emberhátrányba kerültünk, amit kihasznált a Dabas, és 12-18-as vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején Madár, Farkas és Bernáth vállára vette a csapatot, ezzel megkezdte újra behozni hátrányát fehér mezben harcoló egységünk. A meccs kétharmadánál két szemfüles üreskapus gól és egy vendég időkérés után 23-23 szerepelt az eredményjelzőn. Kevesebb, mint 12 perc alatt 11 lőtt és mindössze 5 kapott gólt jegyezhettünk. Ekkor még tudott újítani a Dabas, 3 góllal is megugrott, amire Ujvári mester időkéréssel reagált. Ez tökéletesen időzített vérfrissítésnek bizonyult, a következő negyedórában a fiúk ihletett állapotban játszottak. Mindenki csúszott-mászott, hajtott a végsőkig, aminek meg is lett az eredménye. Hiába kért időt a dabasi tréner, a mieinket nem lehetett megállítani, 31-29-re legyőzték a riválist, ezzel zsinórban negyedik sikerüket szerezték meg, és felléptek a dobogóra.

Fantasztikus TFSE sikerek kézilabdában a csillagos ég a határ 1

Ujvári Bence vezetőedző így értékelte a szombati sikert:

Többször is fel tudtunk állni a mai mérkőzésen, ami a csapat erejét, szívét és lelkét mutatja. Harcos keretem van, egytől egyig büszke vagyok a srácokra, különösen a mentalitásukra. Bár korábban kitűzött célunkat – a hatodik helyet – már biztosan elértük, nem állunk meg egy pillanatra sem, gőzerővel dolgozunk tovább!

A vasárnap is kézilabdasikerekről szólt a TFSE háza táján. Női csapatunk a sereghajtót fogadta a Zágrábi úti „albérletében”. Herbert Krisztián tanítványai erődemonstrációt tartottak a narancs színű felsőben játszó XVI. kerületi KMSE ellen. A találkozó teljes időtartama alatt mi vezettünk, több támadást dolgoztunk ki, jobban védekeztünk és megérdemelten arattunk fölényes sikert. Az első félidőt 19-10-re nyertük meg, a másodikban ugyanennyit dobtunk, így 38-25-tel zárva újabb lépést tettünk a dobogós helyezés felé.

Az összecsapáson 11 játékosunk jegyzett találatot, mindkét kapusunk lehetőséget kapott, Herbert Krisztián vezetőedző sikeresen tudta rotálni a keretet. Már szinte biztos, hogy a legjobb négy között zárunk, a dobogó viszont még kérdéses, mivel a hátralévő két mérkőzésünket meg kell nyernünk a 10. helyezett Cegléd, majd a 4. Vecsés ellen.

Fantasztikus TFSE sikerek kézilabdában a csillagos ég a határ 2

A jelenleg második Érd következő meccsei: Rákosmenti KSK (8.), Inárcs-Örkény (9.).
A harmadik helyezett Csepel hátralévő találkozói: Inárcs-Örkény (9.), ÓKSI (7.).

Herbert Krisztián vezetőedző így fogalmazott a fölényes győzelmet követően: „Kötelező győzelmet arattunk, a mérkőzésen minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni. Természetesen örülnénk, ha felléphetnénk a dobogóra. A legfontosabb most az, hogy megnyerjük a maradék két mérkőzést a Cegléd, illetve a Vecsés ellen!

A hétvégi sikereket követően kézilabda-szakosztályunk vezetője, Szabó József nyilatkozott:

A szezon elején kitűzött céljainkat elértük, a legjobb hatban fog zárni férfi és női csapatunk is. Kis szerencsével mindkét nem képviselői a dobogón fejezhetik be az évadot. Fiatal edzőink remek munkát végeznek csapataikkal nap, mint nap. Ujvári Bence és Herbert Krisztián is a TF-en szerezte a diplomáját, ők jelenleg is sokat köszönhetnek az intézmény részéről szakmai kérdésekben nagy segítséget nyújtó mentornak, Györfi Jánosnak, aki nélkül nem tartanánk itt. A háttérben folyamatosan szorgosan tevékenykedő Frigyesi Szandra munkásságáért is nagyon hálásnak kell lennünk. Összességében büszke vagyok arra, hogy ilyen lelkes, a TF szellemével maximálisan azonosuló közösség épül körülöttünk, általunk. Ezt megőrizve haladunk tovább előre!

Forrás: TFSE
Fotó: TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!