Kosárlabda: távozik posztjáról Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője
2023. április 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az MTI-nek nyilatkozva Magyar Bianka, a magyar élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a 6. helyen végző TFSE-MTK vezetőedzője elmondta: új kihívásokra vágyva az Egyesült Államokban szeretné folytatni pályafutását, ezért távozik a budapesti együttestől.

„Amikor átvettem a csapatot, a másodosztályban szerepelt, most pedig a legjobb hatban zártak a lányok az élvonalban, így ősszel elindulhatnak az Európa-kupában. Csodálatos és nagyon sikeres öt év van mögöttünk, de elérkezett az idő a váltásra. Szeretnék új ingereket, valamint tovább tanulni és fejlődni, ezért az amerikai egyetemi bajnokságban képzelem el a jövőmet egy edzői stábban, illetve, ha ez nem sikerül, egy európai klubnál helyezkednék el” – jelentette ki a 32 éves szakember.

Magyar Bianka tavaly fejezte be a nemzetközi szövetség (FIBA) legmagasabb szintű edzői kurzusát, három év alatt FIBA FECC diplomát szerzett.

A TFSE-MTK a múlt héten vívta utolsó mérkőzését a városmajori csarnokban, és a következő idényt már a nyáron megnyíló Csörsz utcai modern arénában kezdi.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!