Kosárlabda: klubtörténelmet ír a parádézó TFSE-MTK!
2023. április 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ezt nem a nyúl hozta, ezért kőkeményen meg kellett dolgozni: története során először játszhat az 5. helyért a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK! Miután a csapat óriási csatában kiesett a rájátszás negyeddöntőjében az esélyesebb Győr ellen, a folytatásban az ELTE-BEAC-cal került össze az 5–8. helyért zajló versenyben.

Nos, Magyar Bianka vezetőedző együttese múlt héten csütörtökön idegenben 83–79-re megnyerte az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonását, majd vasárnap este hazai pályán, a Városmajorban, szenzációs hangulatú meccsen, sokáig emlékezetes negyedik negyedet játszva 88–85-re ismét fölülmúlta riválisát, s továbbjutott. Ezzel egyúttal eldőlt, hogy története legjobb eredményével zárja a 2022–2023-as bajnoki idényt a TFSE-MTK.

„Ez a csapat fantasztikus! Négy év tudatos építkezésének eredménye, hogy itt tudunk most ünnepelni. Nagyon büszke vagyok, hogy idén elértünk idáig. Főleg, hogy ezt csupán két légióssal, sokszor négy magyar játékossal a pályán teljesítettük. Boldog vagyok, hogy a TFSE-MTK csapatában a kezünk alatt ilyen fantasztikus fiatal játékosok szerepelnek. Köszönöm mindenkinek, aki a háttérben dolgozik, hiszen óriási segítség, jelentős érdemeik vannak a sikerekben” – olvasható Magyar Bianka továbbjutás utáni nyilatkozata a hunbasket.hu oldalon.

Csapata a jelenleg 1–1-re álló PEAC–Vasas csata továbbjutójával csap össze az 5. helyért. Az a párharc is az egyik fél második győzelméig tart majd.

Hajrá, TFSE!

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

Kosárlabda klubtörténelmet ír a parádézó TFSE MTK

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!