Kosárlabda: drámai csata, kiesett a negyeddöntőben a TFSE-MTK
2023. április 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kiesett a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében az alapszakaszt a hetedik helyen záró TFSE-MTK, miután péntek este hazai pályán, a Városmajorban csaknem 300 néző előtt kikapott a Győrtől, amely így 2–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és bejutott az elődöntőbe.

Kedden Győrben 103–93-ra maradt alul az alapszakaszban másodikként végzett riválisával szemben a TFSE-MTK, s pénteken volt esélye harmadik meccsre menteni a párharcot. A fordulatos összecsapás hajrájában ugyanis még vezetett Magyar Bianka vezetőedző együttese, a 35. percben (tehát öt perccel a vége előtt) 75–70-re, a 36.-ban pedig 78–72-re. Ezt követően azonban nem szereztek több pontot a hazaiak, akik nem tudták féken tartani Aaryn Ellenberget, aki csapata utolsó 15 pontját szerezve megnyerte együttesének a meccset, egyszersmind a párharcot. Az összesen 11 hárompontost dobó TFSE-MTK-ban Ty Marshall volt a legeredményesebb játékos 25 ponttal, a túloldalon a már említett Ellenberg 34-et dobott.

„Gratulálok a Győrnek, megérdemelten jutott a legjobb négy közé. Külön gratulálok az ellenfél játékosának, Ellenbergnek, hogy itt a végén ő nyerte meg a győrieknek a mérkőzést, harmincnál is több pontot dobva. Azért vagyok különösen büszke együttesünkre, mert majdnem minden meccsen más magyar játékos a főszereplő, s nyújt ragyogó teljesítmény nagy csapatok ellen. Reméljük, hogy így folytatjuk, még nincs vége, szeretnénk elérni célunkat. Köszönjük szurkolóink biztatását, óriásiak voltak” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a pénteki csata után Magyar Bianka.

A TFSE-MTK a folytatásban az 5–8. helyért játszhat a rájátszásban.

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

Kosárlabda drámai csata kiesett a negyeddöntőben a TFSE MTK

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!