Harcban a rájátszásért a TFSE-MTK kosárcsapata!
2023. február 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Szekszárd bravúros legyőzését követően a Szigetszentmiklós otthonából is két ponttal tért haza a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK. A vasárnap megrendezett, fordulatos bajnoki meccsen az egyetemisták 73–64-re nyertek.

Magyar Bianka vezetőedző együttese a félidőben ötpontos hátrányban volt, aztán a harmadik, majd a negyedik negyedben is eredményesebb volt, így végül legyűrte riválisát. A TFSE-MTK ismét nagyszerű csapatmunkával rukkolt ki, a lányok összesen 16 támadólepattanót szereztek, s négyen is eljutottak legalább tíz pontig: Lauren Manis 21, Dúl Panka 13, Theodoreán Alexandra és Ty Marshall pedig egyaránt 11 pontot szerzett.

Nyolc együttes jut be a rájátszásba, a TFSE jelenleg a 9. helyen áll a tabellán, de van még hátra két mérkőzése a bajnokság alapszakaszában, még van esélye a playoffba kerülésre. Magyar Bianka elszánt gárdája mind a két meccsét hazai pályán, vagyis a Városmajorban játssza, március 4-én 18 órától a 6. helyezett Vasas, március 25-én pedig az utolsó, 12. helyen álló, az idényben nyeretlen pécsi PINKK ellen. A sorsdöntő összecsapás a következő, vagyis a Vasas elleni lesz. Nem véletlenül fogalmazott úgy a szigetszentmiklósi diadal után Magyar Bianka, hogy „brutál fontos mérkőzés” lesz, és hogy minél több TF-est vár a vélhetően parázs hangulatú bajnokira.

Úgyhogy szombaton mindenki a Városmajorba, hajrá, TFSE!

Fotó: Borhi Mihály /TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!