Kosárlabda: jó formában a TFSE-MTK, a BEAC-ot is megverte
2023. január 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mi is beszámoltunk róla, hogy nem úgy alakult az ősz a TFSE-MTK számára a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, ahogyan eltervezte, s év végi cikkünkben jeleztük, jelentős formajavulása lesz szüksége céljai eléréséhez. 

Nos, 2023-ban felpörgette a ritmust a csapat: noha első januári bajnoki meccsén még kikapott az egyik legerősebb magyar együttestől, az Euroliga-szereplő Diósgyőrtől, azt követően viszont egymás után két győzelmet aratott, ebben az évadban először.

Kosárlabda jó formában a TFSE MTK a BEAC ot is megverte

Magyar Bianka vezetőedző csapata előbb a bajnokságban utolsó előtti helyezett Cegléd vendégeként diadalmaskodott 80–61-re, míg az elmúlt hét végén a városmajori hazai pályán parádés győzelmet aratott a tabellán előtte álló ELTE BEAC ellen (78-59). Ez utóbbi találkozó csodálatos csapatmunkát hozott a TFSE-MTK részéről, öt játékos is elérte a tízpontos határt: Pusztai Petra 14, Dúl Panka 13, Lauren Manis 11, Hegedűs Janka és Theodoreán Alexandra pedig 10-10 ponttal zárt.

„Telt ház előtt, szenzációs hangulatban nyertünk a BEAC ellen, nagyon kellett ez a győzelem az előző után. Minden játékosunk kivette a részét a sikerből, szép támadásokat vezettünk – mondta érdeklődésünkre Magyar Bianka, aki már a negyedik élvonalbeli idényében irányítja a tabellán jelenleg kilencedik helyen álló TFSE-MTK-t, s az előző háromban egyaránt a rájátszásig vezette. – Természetesen az idén is az a célunk, hogy bekerüljünk a playoffba, ehhez az első nyolcban kell végeznünk az alapszakaszban. Rendkívül kiélezett a verseny a hatodik-hetedik-nyolcadik-kilencedik helyen, számomra, számunkra mindenesetre az a legfontosabb, hogy mindig önmagunkat adjuk, fejlődjünk és ragaszkodjunk alapelveinkhez.”

A – mondjuk így – kevéssé örömteli ősz során új tapasztalatokat szerzett csapatával, hiszen az elmúlt években nem került ekkora gödörbe a TFSE-MTK, úgyhogy az edzőnek is fel volt adva a lecke: talpra kellett állítania a gárdát.

„Nincs olyan szakma, amelyben állandóan csak győzelem és siker van – mondta ennek kapcsán Magyar Bianka. – Igen, alkalmazkodunk kellett a kialakult nehéz helyzethez, ennek orvoslása engem is erősebbé tett. Sohasem adtuk és adjuk fel, a munkában hiszünk, annak ugyanis mindig meglesz az eredménye. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire összetartó közösség a miénk, nagyszerű sportemberekkel dolgozom együtt, és mint mindig, a következő összecsapásra fókuszálunk.”

Az pedig a tabella második helyén álló Győr elleni idegenbeli bajnoki lesz szombaton 17 órától.

Hajrá, TFSE!

Fotó: TFSE, Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!