Kosárlabda: Jobb folytatásban bízik a TFSE-MTK
2022. december 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtök este lejátszotta idei utolsó mérkőzését a TFSE-MTK női kosárlabda-csapata. Nos, az évzáró lehetett volna vidámabb is, Magyar Bianka vezetőedző élvonalban szereplő együttese ugyanis hosszabbításban 62–57-re kikapott a Ludovika Csata otthonában.

Elkezdi felkészülését a TFSE MTK kosárcsapata

„Nehéz most megszólalnom. Megnyert mérkőzést veszítettünk el. Aki kilátogatott az év utolsó meccsére, nem hiszem, hogy ezt szerette volna látni. Talán mindkét csapat nevében beszélhetek: ez nagyon csúnya mérkőzés volt. Kevés triplát és kevés gólpasszt és fizikális csatát láthattunk. A végén mégis ott álltunk tíz másodperccel a vége előtt egypontos előnyben, és még faultunk is volt. A 17 támadólepattanó extra teljesítmény, mégsem mi győztünk.  Dicséri viszont csapatomat, hogy minden mérkőzésen a végsőkig küzd, legyen az ellenfél jobb, azonos képességű vagy gyengébb” – olvasható Magyar Bianka meccs utáni nyilatkozata a hunbasket.hu oldalon.

Nem csupán ez a mérkőzés, hanem az ősz is alakulhatott volna jobban, a sorozatban a negyedik élvonalbeli idényét taposó TFSE-MTK ugyanis csak a tizedik helyen áll a 12 csapatos bajnokságban. Eddigi 14 mérkőzéséből hármat nyert meg, átlagban 66.8 pontot szerzett és 74.6-ot kapott – előbbi mutatóban javulnia kell a folytatásban. Magyar Bianka irányításával eddig mindegyik idényében bekerült a nyolc gárdát fölvonultató rájátszásba a TFSE-MTK, reméljük, 2023-ban megindul a szekér, mert több van ebben a csapatban. Január 8-án rendezik a következő ütközetet, aznap a bajnokság harmadik helyén álló DVTK-val csap össze a TFSE-MTK.

Továbbra is érdemes kilátogatni a csapat hazai mérkőzéseire, hiszen ebben az évadban a Városmajorban egymillió forintot nyerhet  egy-egy szerencsés kiválasztott: ehhez „csupán” annyit kell tennie, hogy bedob egy ziccert, egy büntetőt, majd pedig a félpályáról a gyűrűbe hajítja a labdát. Az ősszel próbálkozók egyikének sem sikerült – talán majd jövőre!

Hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!