Boros Zoltán megcélozza a rájátszást a TFSE kosarasaival
2022. november 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Miközben a TFSE-MTK női kosárlabdázói az élvonalban igyekeznek a 2022–2023-as idényben is bejutni a rájátszásba, az egyesület férfi kosarasai az NB II-ben a Közép A-csoportban (idehaza ez a harmadosztály) próbálkoznak meg a playoffba kerüléssel.

Ez iszonyatosan nehéz feladat, hiszen ebben az osztályban a különböző csoportokban összesen 47 csapat szerepel, és közülük csupán egy juthat fel az NB I B-be, vagyis a második ligába.

Boros Zoltán megcélozza a rájátszást a TFSE kosarasaival

A TFSE férficsapatát Boros Zoltán, a korábbi kiváló válogatott kosárlabdázó, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportjáték Tanszékének tanára irányítja vezetőedzőként, és összességében elégedett lehet az idényben eddig nyújtott teljesítménnyel. A gárda a bajnokság első négy fordulójában egyaránt győzött, az elmúlt hétvégén azonban 76–73-ra kikapott a vendég Budafoktól – a harmadik negyedet 14 ponttal veszítette el riválisával szemben, ez pedig a győzelmébe került.

„Sajnos három centerünk is sérüléssel bajlódott, nem voltak bevethetők, és éppen olyan ellenféllel találkoztunk, amely ebben a pozícióban igencsak erős. Bár nagyot küzdöttünk, és a távoli dobásokra alapozott taktikánk sokáig működött, ezt a terhet végül nem bírtuk el – mondta megkeresésünkkor Boros Zoltán. – Mindamellett jól állunk a bajnokságban, az első négy fordulóban aratott négy győzelem megsüvegelendő. Hiszem, hogy a rájátszást érő első vagy második helyen végezhetünk az alapszakaszban. Óriási csata jellemzi az NB II-t, mert a versenykiírás értelmében egyetlen csapat juthat csak egy osztállyal feljebb.”

Az eddigi öt bajnoki mérkőzésén átlagban 80.4 pontot szerző, illetve 62.4-et kapó TFSE jelenleg a 15 csapatot fölvonultató csoport harmadik helyén áll, s legközelebb pénteken a tabellán egy hellyel mögötte tanyázó SZPA-HSE vendégeként lép pályára.

„Örömteli, hogy a TF-en sokan érdeklődnek a kosárlabda iránt, a hazai meccseinkre jó néhány hallgatónk rendszeresen kilátogat, mindenkit szeretettel látunk – folytatta Boros Zoltán. – Népszerű sportág a kosárlabda idehaza, ami egyebek mellett abból is leszűrhető, hogy minden éveben jelentős a túljelentkezés a szakedzői szakunkra.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!