Ismét élcsapatot fogad a TFSE-MTK
2022. október 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban is érdemes követni a TFSE, illetve a TF-hez köthető csapatok mérkőzéseit a hazai bajnokságokban kosár- és röplabdában.

D24C40C5 819B 40B3 87A4 8B26740D28B4

Ami a kosarasokat illeti, a női élvonalban szereplő TFSE-MTK együttese vasárnap ismét élcsapatot fogad a Városmajorban, aznap 15.30-tól a Győrrel csap össze, amely a bajnoki idényben eddig mind a hat meccsét megnyerte, átlagban 90.2 pontot szerezve és mindössze 69-et kapva. Magyar Bianka vezetőedző gárdájára – amelyben természetesen ott lesz a válogatott meghívót kapó Dúl Panka is tehát nagy kihívás vár, és biztosaklehetünk benne, hogy mindent megtesz neves ellenfele megszorongatása érdekében. A bajnoki évadban az eddigi hét összecsapásából kettőt megnyerő TFSE-MTK játszott már az euroligás DVTK-val, kétszer pedig az Euroliga- és magyar bajnoki címvédő Sopronnal, s bár mind a három találkozót elveszítette, hazai pályán óriási erőbedobásra kényszerítette a soproniakat, akik csak tíz ponttal tudtak nyerni sokáig emlékezetes mérkőzésen.

A TFSE női röplabdázói vasárnap 16 órától a Szent Benedek RA vendégei lesznek. A lányoknak ez lesz idénybeli ötödik tétmeccsük, igaz, az NB I-ben (idehaza ez a másodosztály) még csak a második. A Magyar Kupában ugyanis három csatán vannak túl, az első fordulóban oda-vissza legyőzték a BVSC-Zuglót, majd a sorozat második fordulójában a TF-en 3:0-ra kikaptak hazánk egyik legjobb együttesétől, az Extraligában szereplő Békéscsabától, így kiestek. A bajnokságban az eddigi egyetlen meccsüket ugyancsak a BVSC ellen játszották, s akkor is legyőzték vetélytársukat.

A TFSE szintén NB I-es férfi röplabdázói szombaton Szegeden 17 órától az acélos VIDUX-Szegedi RSE vendégei lesznek, a hazaiak eddigi idénybeli bajnoki mérlege három győzelem és egy vereség, míg az újonc TFSE-é egy győzelem, három vereség. Vannak hiányzók, sérültek, úgyhogy óriási bravúr lenne a mieinktől a győzelem.

A férfi Extraligában Jókay Zoltán, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportjáték Tanszékének mestertanára nagy csatába vezényli vezetőedzőként a címvédő Pénzügyőrt, amely ma 18 órától a FINO Kaposvár otthonában készül besöpörni az újabb bajnoki pontokat.

Fotó: TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!