TF: győzelem a kosárlabda- és a röplabdapályán
2022. október 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű győzelmekkel ajándékozták meg a szurkolókat a TFSE csapatai az elmúlt hétvégén, a hölgyeknél nyert a TFSE-MTK kosaras együttese, a TFSE röplabdacsapata, valamint a férfi röplabdázóknál a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tanító Jókay Zoltán vezette Pénzügyőr.

TF győzelem a kosárlabda és a röplabdapályán

A TFSE-MTK immár a hatodik élvonalbeli bajnoki mérkőzését játszotta ebben az idényben, s szombaton óriási csatában 68–61-re legyűrte a Ceglédet a Városmajorban. A házigazda együttesében négyen is eljutottak legalább tíz pontig, a legeredményesebb játékos Hegedűs Janka volt 19 ponttal. A találkozó utáni nyilatkozatában – olvasható a hunbasket.hu oldalon – Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője kiemelte, hogy három sérülttel, gyönyörű csapatmunkával sikerült megnyerniük a mérkőzést. A csapat két győzelemmel és négy vereséggel jelenleg nyolcadik a 12 együttest fölvonultató élvonalban, s legközelebb a hetedik helyezett BEAC otthonában lép parkettre október 22-én.

A férfi röplabdázók Extraligájában Jókay Zoltán, a TF Sportjáték Tanszékének mestertanára győzelemre vezette a bajnok és kupagyőztes Pénzügyőrt, együttese 3:0-ra diadalmaskodott a vendég GreenPlan-VRCK ellen.

Egy osztállyal lejjebb, vagyis az NB I-ben a TFSE férficsapata óriási küzdelemben 3:2-es vereséget szenvedett pályaválasztóként a Dunaújvárostól, pedig három játszma után még vezetett (2:1). A TFSE női NB I-es röplabdázói viszont győztek, méghozzá a BVSC-Zugló otthonában. Érdekesség, hogy néhány nap leforgása alatt háromszor verték meg riválisukat: a Magyar Kupa-párharc mindkét felvonását 3:1-re nyerték meg, ezúttal pedig a bajnokság nyitányán arattak ugyanilyen arányú győzelmet.

Soha rosszabb hétvégét, hajrá, TFSE!

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!