Pályán a TFSE csapatai és Jókay Zoltán Pénzügyőre
2022. október 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dübörögnek a labdás bajnokságok idehaza, a hétvégén a TFSE csapatai is újabb pontokért indulnak harcba. Női kosárlabdában az élvonalban szereplő TFSE-MTK, női röplabdában az NB I-es TFSE, míg férfi röplabdában az ugyancsak NB I-es TFSE mellett a Pénzügyőr lép pályára, utóbbi csapatot Jókay Zoltán, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportjáték Tanszékének mestertanára irányítja.

Pályán a TFSE csapatai és Jókay Zoltán Pénzügyőre

Három hét leforgása alatt immár a hatodik (!) bajnoki meccsét vívja szombaton a TFSE-MTK, amely 18 órától a Ceglédet fogadja a Városmajorban. Magyar Bianka vezetőedző együttese az eddigi öt mérkőzése közül kettőt a címvédő és Euroliga-győztes Sopronnal játszott, valamint az időközben az Euroliga-főtáblára jutó DVTK-val is összecsapott. A TFSE-MTK-nak egyelőre egy győzelme van (a Ludovika Csata ellen) négy vereség mellett, s szombaton jó esély kínálkozik a második siker megszerzésére, hiszen ceglédi ellenfele nyeretlen a bajnokságban (négy meccs, négy vereség).

A TFSE női röplabdázói önbizalomtól duzzadva várhatják követkető mérkőzésüket, elvégre vasárnap 18 órától a házigazda BVSC-Zugló lesz az ellenfelük, amelyet a napokban kettős győzelemmel búcsúztattak el a Magyar kupában.

Férfi röplabdában az ugyancsak NB I-es TFSE szombaton a Dunaújvárossal játszik pályaválasztóként 19 órától, és természetesen érdemes lesz figyelni az Extraligában (vagyis az élvonalban) szereplő Pénzügyőrre, amelynek Jókay Zoltán a vezetőedzője. A TF mestertanára ebben az idényben már harmadszor vezeti csatába az előző idényben a bajnoki címet és a Magyar kupát egyaránt elhódító együttesét, amely már nem százszázalékos, az előző fordulóban ugyanis nagy meglepetésre kikapott a MAFC-BME csapatától. Szombaton a vendég GreenPlan-VRCK ellen javíthat a címvédő 18 órától.

Passzok, pontok, sáncok – hajrá, TFSE!

Fotó: Borhi Mihály, TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!