Kosárlabda: megszorongatta Európa legjobbját a TFSE-MTK
2022. szeptember 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bár idénybeli második mérkőzését is elveszítette a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, szerdán nyújtott teljesítményére büszke lehet a TFSE-MTK, hiszen jól megszorongatta a címvédő és Euroliga-győztes Sopront a Városmajorban.

Kosárlabda: megszorongatta Európa legjobbját a TFSE-MTK

Magyar Bianka vezetőedző együttese az első, majd a második negyedben is fölülmúlta világhírű riválisát, a félidőben 52–44-re vezetett – a folytatásban azonban fölénybe kerültek a vendégek, akik végül 91–81-re megnyerték a mérkőzést. A TFSE-MTK legeredményesebb játékosa ezúttal is Khaalia Hillsman volt (15 pont), s kiemelkedett a mezőnyből a mindössze 19 esztendős Dúl Terka. A válogatott Dúl Panka húga két triplát is dobva 14 pontot szerzett.

Kosárlabda: megszorongatta Európa legjobbját a TFSE-MTK

Magyar Bianka így értékelt a második fordulós meccs után a Nemzeti Sportnak: „Mindig megtisztelő a Sopron ellen játszani. Megmutattuk, milyen is a mi igazi arcunk. Nagyon örülök, hogy Dúl Terka, egy fiatal játékos lett csapatunk egyik legjobbja. Jó úton haladunk, és látszik, jó helyen vannak nálunk a fiatalok. Sokkal jobb volt a csapatjátékunk, mint az előző mérkőzésen.”

A TFSE-MTK az első fordulóban – ugyancsak hazai pályán – 65–47-re kikapott a PEAC-tól, s szombaton lép pályára a harmadik játéknapon, 18 órától a Ludovika Csata együttesét fogadja a Városmajorban.

Fotó: Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!