A TFSE a B33-as kosárlabda MEFOB I. fordulójának győztese
2022. május 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési- és Sporttudományi Egyetem női és férfi csapata is megnyerte a DECATHLON Magyar Egyetemi – Főiskolai B33 Kosárlabda Országos Bajnokság első, budapesti fordulóját – írja az unisport.hu.

A TFSE a B33-as kosárlabda MEFOB I. fordulójának győztese

fotó: MKOSZ

Május 4-én, Budapesten rendezték a B33-as kosárlabda egyetemi-főiskolai országos bajnokság első fordulóját, amelyen a nőknél 14, a férfiaknál 10 egyetem csapata mérte össze tudását.

A férfiaknál három csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. A C csoportot egy magabiztos (VESC ellen 21–7) és egy nagyon szoros győzelemmel (20–19 a BME-MAFC ellen) a TFSE zárta az élen. A folytatás is remekül sikerült a TFSE-fiúk számára: a negyeddöntőben a SOTE-t (21–12), az elődöntőben az ELTE-BEAC-ot gyűrték le (21–12). A döntőben a SZOESE volt a TFSE ellenfele, és a mieink 20–14-es magabiztos sikerükkel megérdemelten nyerték meg az első selejtezőtorna küzdelmeit.

A nőknél négy csoportban zajlottak a küzdelmek, a csoport első és második helyezettjei jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A TFSE hibátlan mérleggel zárta a B csoport küzdelmeit. A negyeddöntőben aztán a lányok 21–7-re győztek le UNI Győrt, majd az elődöntőben a nagyszerű napot kifogó TFSE 21–6-ra verte az ELTE-BEAC-ot. A döntőben a BME csapatával csapott össze a TFSE, amely könnyedén, 20–13-ra gyűrte le ellenfelét.

Ha a teljes eredménysorra vagytok kíváncsiak, akkor itt megtaláljátok. A küzdelem az országos döntőért május 18-án folytatódik a második fordulóval, míg a döntőre június 18-án kerül majd sor.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!