Európa-bajnokságra készül a TFSE Cheerleaders és a Budaörsi Vivace közös csapata – videó!
2022. március 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyre több felkérést kap az ország egyik, hanem a legsikeresebb cheerleadercsapata, a TFSE cheerleaders, amely már nemcsak sporteseményeken, mint például a TFSE NB I-es női kosárlabdacsapatának mérkőzésein, hanem kulturális rendezvényeken is rendszeresen fellép.

Európa-bajnokságra készül a TFSE Cheerleaders és a Budaörsi Vivace közös csapata

Bajkor Fanni szakosztályvezető büszkén beszélt a csapat eddig elért eredményeiről, amelyekre méltán lehetünk büszkék, legfőképpen a performance cheercsapat tavaly decemberben elért országos bajnoki címére, amellyel a lányok kvalifikálták magukat a július 1. és 3. között Görögországban sorra kerülő Európa-bajnokságra.  

Ürmös Fruzsina, a TFSE cheerleaders cheerdance edzője elárulta, hogy a szakágat elsősorban tánc, ritmikus gimnasztika és akrobatikus torna múlttal rendelkezőknek ajánlja.

Kovács Panni cheerleaderedző szerint a miniteam edzéseken az alapkészségek – ritmusérzék, mozgáskoordináció – elsajátítása a legfontosabb feladat és egyben a legnehezebb kihívás, de megéri időt és energiát fektetni a fiatalokba, amit a TFSE csapatának remek eredményei igazolnak.

A videóban megszólal Vissy Anna szövetségi kapitány is, aki a hazai cheerleading múltjáról és népszerűségéről is beszél.  

Hajrá, lányok, mindent bele az Európa-bajnokságon!

Fotó: TF HÖK

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!