Nagyszerűen szerepelnek a TFSE női röplabdázói és kézilabdázói
2022. március 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Miközben a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő TFSE-MTK a rájátszásba jutásért harcol, a TFSE női röplabdázói és kézilabdázói is ragyogó teljesítményt nyújtanak a bajnoki idényben.

Nagyszerűen szerepelnek a TFSE női röplabdázói és kézilabdázói

fotó: TFSE / Borhi Mihály

Az NB I-ben (ami idehaza a másodosztályt jelenti az Extraliga mögött) vitézkedő röplabdázók legutóbb szettveszteség nélkül győzték le a Budaörsöt, és a veretlenségüket immár nyolc mérkőzés óta őrizve robognak az alapszakasz megnyerése felé. Az igazi tánc azonban csak a playoffban kezdődik.

„Végig uraltuk a mérkőzést. Az első szettben határozott nyitásokkal jelentős előnyre tettünk szert, és ezt tudtuk is tartani. A harmadik játszmában már nagyobb ellenállásba ütköztünk, de a végén megfelelően koncentrálva nyertünk” – idézte Csépke Gábor edző értékelését a Budaörs idegenbeli legyőzését követően a tfse.sport.hu oldal.

A női kézilabdázók NB II Dél csoportjában (ez idehaza a harmadosztályt takarja) szereplő TFSE két győzelemmel kezdte a tavaszt, és jelenleg vezeti a tabellát, egy-egy ponttal megelőzve ENUSE, illetve a nála eggyel kevesebb mérkőzést játszó Szigetszentmiklós együttesét. Előzőleg a 2000-es évek első felében, majd pedig 2017–2018-ban láthattuk a TFSE nevét a közvetlen élmezőnyben!

Nagyszerűen szerepelnek a TFSE női röplabdázói és kézilabdázói

fotó: TFSE / Borhi Mihály

„Fontos volt, hogy két győzelemmel kezdjük a tavaszt. Ezúttal mindenki tudott már játszani és sok formációt, szituációt gyakorolhattunk, ami előnyünkre vált. Szeretnénk előrelépni abban, hogy rendezetlen védelem ellen ne hibázzunk sokat, illetve hogy tudatosabb legyen a játékunk. Azt láttam a lányokon, hogy sokkal magabiztosabbak lettek, amint megléptünk néhány góllal és elkezdték élvezni a kézilabdázást” – olvasható Herbert Krisztián vezetőedző véleménye a tfse.sport.hu oldalon.

Itt jegyezzük meg, hogy a bajnokság következő fordulójában, március 13-án 15 órától éppen a nagy rivális Szigetszentmiklóssal csap össze a TFSE, méghozzá idegenben, az SZKSK Kézilabda Csarnokban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!