Kicsi hiányzik a meccsnyeréshez a TFSE férfi kéziseinél
2021. december 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tíz fordulót követően a 12 csapatos bajnokság 10. helyén állnak a TFSE férfi kézilabdázói az NB II Déli csoportjában (ez idehaza a harmadik vonalnak felel meg). Feltűnő, hogy a gárda sokszor kiélezett, szoros mérkőzést játszik, s az esetek többségében az ellenfél nyeri meg végül. A kézisek szereplése kapcsán megkerestük Györfi János vezetőedzőt, kézilabda-mesteredzőt.

Kicsi hiányzik a meccsnyeréshez a TFSE férfi kéziseinél

„Mocsai Lajos kuratóriumi elnök úr felkérésére én irányítom stratégiailag a TFSE-nél mind a férfi-, mind pedig a női kézilabdacsapatot, s az a célunk, hogy mindkét együttest az őt megillető, méltó helyére emeljük – mondta megkeresésünkre Györfi János. – Sajnálatos módon jelentős nehézségekkel kell megküzdenünk, jelesül azzal, hogy nem minden kézilabdázó kíván nálunk játszani azok közül, akiket fölveszünk az egyetemre. Ez a profi világ már csak ilyen: ahol több pénzt kínálnak, oda megy a sportoló.”

A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagjaként, valamint 3300 kézilabda edző vezetőjeként már többször tett javaslatot e rendszer jobbá tétele kapcsán, ha ugyanis marad minden a régiben, borzasztó nehéz lesz elérni az előrelépést.

„Imádom a játékosaimat, akik becsületesen és elszántan dolgoznak, tényleg mindent megtesznek a siker érdekében, jóleső érzés, hogy megtisztelnek minket azzal, hogy nálunk kézilabdáznak – folytatta Györfi János. – Belőlük kell ütőképes csapatot faragni, ami rendkívül nehéz feladat, hiszen bár számos erényük van, hiányzik belőlük az a rutin, ami a szoros meccsek megnyeréséhez feltétlenül szükséges. Az előző idényünket tönkre vágta a pandémia, most meg ezzel a problémával kell szembesülnünk, ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy a támogatás szempontjából a tao korhatára nálunk 23 év. Ezt azért fontos kiemelni, mert támogatások híján nem lehet megtartani a 23. életévüket betöltő játékosokat.”

A mesteredző hozzátette: örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy női vonalon sikerült elérni a játékosállomány fejlesztését, és a csapat Herbert Krisztián irányításával nagyszerűen teljesít az NB II-ben. Valójában ugyanez elmondható a férfiakról is, hiszen a határaikat feszegetik a játékosok, tényleg csak az a pici plusz hiányzik, ami a fontos pillanatokban szükséges egy-egy döntésnél.

Egy biztos: Györfi János mindent megtesz annak érdekében, hogy a későbbiekben ez a pici plusz se hiányozzon.

Hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!