TFSE-napok az élvonalbeli bajnokságokban!
2021. november 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ebben az idényben a múlt hét vége, illetve e hét eleje volt az első időszak, amikor a TFSE élvonalbeli „zászlóshajói” egyaránt győztek. A röplabdás lányok a Budaörsöt, a kosarasok a Csatát, a férfi futsalosok pedig a Kistarcsát fektették két vállra!

TFSE-napok az élvonalbeli bajnokságokban!

Női röplabda

Az NB I-es női röplabdacsapat 2 bajnoki és 1 kupában elszenvedett vereség után szombaton a BDSE-EMERICUS alakulatát fogadta a pontgyáros Radomszki Boglárka nélkül. Izgalmas találkozót láthattak a kilátogatók és az online közvetítést figyelemmel követők. Bár a találkozó háromszettes TFSE-sikerrel végződött, megnehezítették a csapat dolgát a vendégek.

TFSE – Budaörs 3:0 (22, 24, 21)

  • Budapest, Győri út, 43 néző. V: Suba, Jámbor.
  • TFSE: Nagy V. 12, Kökény N. 5, Villányi 12, Török P. 3, Poór 7, Benedek 1. Csere: Boller (liberó), Halla G. 6, Halla P. 2, Budaházy 1. Vezetőedző: Csépke Gábor.
  • BDSE: Darvas 1, Jakab 3, Merza 3, Pisák F. 16, Tóth L. 4, Kiss Zs. 6. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Horváth P. 10, Tátrai 2, Pisák L. 1, Hernády 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

Mestermérleg:

  • Csépke Gábor: Rosszul kezdtünk minden szettet. Puhák voltunk szervában, ütésben és blokkban is. De a szettek végére sikerült mindig a mi akaratunkat érvényesíteni.
  • Ujvárosi Levente: Kiegyenlített és izgalmas mérkőzés volt. Most még győzött az összeszokottság és a rutin, de sokat tanulhatunk belőle. Nekünk még idő kell, hogy a végjátékokat kevesebb hibával oldjuk meg.

Női kosárlabda

Fővárosi rangadóhoz méltó (ráadásul televíziós!) mérkőzést vívott a Csata ellen a TFSE-MTK a női élvonalban, Magyar Bianka vezetőedző együttese a végén megérdemelten hagyhatta el győztesként a parkettet.

Ludovika-FCSM Csata–TFSE-MTK 62-64 (18-18, 18-9, 14-16, 12-21)

  • NBI/A, 8. fordulóBudapest, Ludovika Aréna, vezette: dr. Mészáros B., Tőzsér D., Makrai M. (Bodrogváry I.) 
  • Ludovika-FCSM Csata: Balogh, Horváth 11/9, Lelik 14, Hegedűs 9, Carey 18. Csere: Angyal, Toman 2, Böröndy 8/6. 
  • TFSE-MTK: Theodoreán 3, Tapley 2, Jenkins 14/3, Király 11/9, Dúl 22/18. Csere: Baa 2, Pavel 5, Németh 5/3, Burján.

Az alábbiakban a wbasket.hu összefoglalója olvasható:

A 8. forduló fővárosi rangadójának első perceit Stasha Carey és Dúl Panka határozta meg. Mind a ketten 7-7 pontot szereztek az összecsapás elején. A folytatásban Horváth Bernadett triplájával került kisebb lépéselőnybe a Csata, de a negyed hajrája még két fordulatot tartogatott. Előbb 14-11 után Chanise Jenkins vezetésével 17-14-re fordított a TFSE, majd innen az utolsó percben Lelik Réka és Hegedűs Janka révén egyenlített a Csata. 10 perc után 18-18 állt az eredményjelzőn. A második etap is hasonlóan alakult. A negyed elején Theodoreán Alexandra hárompontosával ismét a TFSE ragadta magához a vezetést. Elly Pavel és Király Andrea találatait követően pedig 26-21-re mentek a vendégek. A TFSE kezdeti előnye után a második szakasz nagyobb részében a Csata akarata érvényesült. 26-21 után hat perc alatt 15-1-es hazai rohamot láthattunk. A félidő hajrájában pedig Böröndy Vivien értékesített két triplát, amivel kialakult a nagyszünet 36-27-es eredménye. A Csatánál Böröndy Vivien és Horvát Bernadett volt a legeredményesebbek 8-8 ponttal, a TFSE-nél Dúl Panka ugyancsak 8-ig jutott. Óriási küzdelem jellemezte a találkozót. Támadásban mindkét oldalon sok lehetőség maradt ki. A Csata a 36 mezőnykísérletéből 11-et, a TFSE 31-ből 9-et értékesített. A harmadik negyedben Stasha Carey révén 38-27-nél kétszámjegyűre növelte előnyét a Csata. A TFSE Chanise Jenkins ziccerével és Dúl Panka triplájával aztán elkezdte a felzárkózást, megvillant Németh Alma is, majd új lendületet Király Andrea és Dúl Panka egy-egy sikeres távoli kísérlete adott. Dúl Panka és Chanise Jenkins hármasai után 55-52-nél már a TFSE járt előrébb. Az utolsó két percbe érkezve Király Andrea sikeres távoli dobásával 62-60-nál a TFSE vezetett, de Hegedűs Janka révén egyenlített a Csata. A döntés az utolsó fél percre maradt, végül Chanise Jenkins büntetői hozták meg a 64-62-es  idegenbeli sikert a TFSE-nek.

Férfi futsal

A TFSE férfi futsalosai hétfőn két hét után léptek ismét pályára, ellenfelük a szintén újonc Kistarcsa együttese volt. A mérkőzésnek több hiányzóval vágott neki a gárda. A két fél küzdelme rögtön nagy helyzettel kezdődött, a labda  elakadt a vendégek hálóőrében. Az első pár percben a kistarcsaiak támadásai erőteljesebbnek bizonyultak, a gólcsend aztán a 13. percben tört meg – Fehér Dániel szögletét követően Lipl Noel talált a kapuba. (1–0). A második játékrész első fele nem hozott túl sok izgalmat, a folytatás annál inkább. A 35. percben Andorka Kristóf, majd a 38.-ban Lipl Noel szerzett gólt, beállítva ezzel a 3–0-s végeredményt! Győzelmével a TFSE megelőzte a Nyírgyulaj gárdáját, így a pénteki, Berettyóújfalu elleni mérkőzést a tabella 8. helyéről várja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!