A TFSE kosaras hőseit köszöntik a jövő héten
2021. szeptember 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Röpül az idő. Az idén van 50 éve, hogy a TFSE női kosárlabda-csapata veretlenül nyerte meg a bajnokságot és a kupát, és a BEK-ben is elindulhatott ezáltal. Ebből az alkalomból jövő héten szerdán, a címvédő Sopron elleni, hazai élvonalbeli kosármeccs (kezdés este 7 órakor) szünetében a jelenlegi együttes, a TFSE-MTK tagjai egy szál virággal és emlékplakettel köszöntik az 1971-es gárda ünnepélyesen bemutatandó tagjait.

A TFSE kosaras hőseit köszöntik a jövő héten

A hősök tiszteletére a Testnevelési Egyetem Athén termének folyosóján szeptember 30-tól két héten át kiállítás lesz látható a csapat által összeállított korabeli újságcikkekből, ereklyékből, a megnyitó 17 órakor kezdődik. E kiemelt események kapcsán Rakaczki Zoltánnal, a TFSE ügyvezetőjével beszélgettünk.

Hány embert várnak a jeles kosaras eseményre, illetve hogyan igyekeznek minél szélesebb körbe eljuttatni annak hírét?

Nagyon régen nem játszhatott a csapatunk nézők előtt, bízunk benne, hogy a közös élmény a szurkolóknak is legalább annyira hiányzik, mint nekünk! A Sopron Baskettel rendre remek mérkőzést játszunk, reméljük, sokan kilátogatnak a Városmajorban rendezendő összecsapásra. Tovább növeli az érdeklődést, hogy meccs közben lesz a bajnokcsapat jubileumi köszöntése. A kiállítás megnyitójára az egyesület, az egyetem, illetve a szövetség képviselőit is várjuk, természetesen a csapat tagjai és hozzátartozóik, valamint az érdeklődők mellett. Az egyesület saját, illetve az egyetem felületein próbálja a személyes megkeresések mellett a nagyközönség tudtára adni a két esemény megrendezését.

Mekkora hangsúlyt fektetnek a hagyományápolásra, nem csupán a kosárlabda kapcsán?

Ez rendkívül fontos számunkra, hiszen a TFSE csaknem százéves története során rengeteg kiváló sportoló és szakember volt a klub sikereinek részese. Szeretettel és büszkeséggel emlékezünk ezekre az alkalmakra, illetve a közelgő centenáriummal kapcsolatban ugyancsak nagyszabású terveink vannak.

Mit vár a TFSE-MTK-tól ebben az idényben?

Mint az elmúlt évadokban, ezúttal is a munkára helyeztük a hangsúlyt, amelynek biztosan meglesz az eredménye. Szívós, hajtós és szimpatikus csapat szeretnénk lenni, amely üde színfoltja a bajnokságnak. Hisszük, hogy mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!