Bajnok a TFSE női kosárcsapata!
2014. május 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikerült! Bajnok a TFSE női kosárcsapata!

A szombat esti remek hangulatú, telt-házas mérkőzésen az E-teremben csapatunk 64-57-es győzelmet aratott a BEAC ellen, és ezzel 2-0-ra nyerte az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. Ezzel amatőr NB1-es bajnok lett, és felkerült az NB1 A csoportjába.

Bajnok a TFSE női kosárcsapata!

A két csapat egy héttel ezelőtt a BEAC otthonában találkozott a döntő első mérkőzésén. Akkor 52-41-es TFSE-győzelem született. A döntő második találkozóját 11-0-val kezdtek Farkas Péter tanítványai, de már az első negyed végére 16-13-ra zárkózott fel a BEAC. A félidő végére ismét nagyobb, ezúttal 7 pontos lett a különbség csapatunk javára. A záró negyed döntőhöz méltó izgalmakat hozott, 4 perccel a lefújás előtt 55-51-nél négy pontra felzárkózott a BEAC, de győzött a „TF szív”, és lányaink nem engedték közelebb kerülni ellenfelüket.

A mérkőzés a kosárlabdázás szép ünnepe volt, méltó a TFSE kosárlabda-hagyományaihoz. A bajnoki trófeát és az érmeket Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke adta át. A Himnusz eléneklése után a kosárlabdabajnokok szokásos rituáléjával, a háló levágásával kezdetét vette a megérdemelt ünneplés.

Gratulálunk a TFSE csapatának a bajnoki címhez és a BEAC együttesének az ezüstérem megszerzéséhez!

A bajnokcsapat tagjai: Szalai Dóra, Bodnár Fanni, Balsay Anna, Károlyi Dalma, Ruttner Réka, Magyar Bianka, Bíró Dorottya, Jagarics Anett, Lakatos Dóra, Németh Alma, Németh Nóra, Sándorfi Réka, Ruttner Zsóka. Edzők: Krasznai György és Németh Kata. Vezetőedző: Dr. Farkas Péter.

szöveg: Dr. Farkas Péter | fotók: a TFSE női kosárlabdacsapata

[nggallery id=240]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!