TF sikerek a Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Tornán
2014. szeptember 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hétvégén rendezték Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében a Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Tornát, amin részt vett a Union Döbling, a Vienna University, az ELTE BEAC, a Nyugyat Magyarországi Egyetem, a Közszolgálati Egyetem, a Kiss Lenke Kosár Suli és a Testnevelési Egyetem.

TFSE női kosárlabda (2014.09.14.)

Sikeres tornát tudhatunk magunk mögött, hiszen a női csapatunk az első helyen, a férfi csapatunk pedig a második helyen zárta a tornát! Lányaink 72-43-as meccsel nyitották az első napot, ami magabiztos győzelmet jelentett. Ezt követően a férfi csapatunk mérkőzött meg a Sopron csapatával. A gyenge első félidő után sikerült felvenni a ritmust az ellenféllel, de nem tudták leküzdeni a hatalmas hátrányt, amit az első félidőben felhalmoztak. A délutáni meccsen ott folytatta a lánycsapatunk, ahol abbahagyta, és 85­-45 re diadalmaskodott a Közszolgálati Egyetem ellen. A férfi csapatunk a délelőtti meccsből tanulva okosan játszott, és győzött 60-­54 arányban az Union Döbling együttese ellen.

A második napon a lányok döntőt játszottak a Vienna University csapata ellen, ahol okosan, taktikus játékkal magabiztosan győztek, és ezzel megnyerték a tornát. A férfi csapatunk a régi rivális ELTE csapatával csapott össze. Fej­-fej mellett haladt a két együttes a harmadik negyedig, ahol egy kicsit meglépett a Testnevelési Egyetem csapata. A negyedik negyedben viszont újra visszahozta magát az ELTE, de végül egy kiemelkedően izgalmas utolsó öt perc után a Testnevelési Egyetem csapata került ki győztesként 79-­78­-as eredménnyel.

Szívből gratulálunk az elért eredményekhez!

Részletes statisztika a tfsekosar.hu weboldalon és a Facebook oldalunkon hamarosan.

szöveg: Világi Kristóf | fotó: Karlócai Kristóf

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!