Hat mérkőzésből négyet megnyert a női kosárlabda csapat
2016. július 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A zágrábi Európai Egyetemi Játékokon a női kosárlabda versenyén a TF csapata képviselte a magyar színeket. A július 11-i sorsoláson a 16 csapatot négy négyes csoportba osztották.

A mieink a D jelű kavartettbe kerültek egy török, egy olasz és egy szerb csapat társaságában. Az első meccset az előzetesen leggyengébbnek tartott török Bahcesehir ellen vívta a csapat, és magabiztos játékkal meg is nyerte (90-40). Másnap a Bologna volt az ellenfél. Egy végig kiélezett csatában végül az olaszok nyertek (60-69). Az olasz, német, francia első osztályban játszó szerbek elleni utolsó csoportmeccsen ezután bravúrra lett volna szükség a legjobb nyolc közé kerüléshez. Sajnos ez nem sikerült lányainknak (45-77), a csoport harmadik helyével pedig a 9-16 helyért folytathatták a küzdelmeket. A következő mérkőzésen a portugál Aveiro hajolt meg Boros Zoltán csapatának szemre is tetszetős játéka előtt (84-36). Vasárnap a házigazda horvátok ellen az volt a tét hogy a záró napon ki játszhat a 9. helyért. A mieinknek sikerült jobban a tornán az ötödik mérkőzés (64-55), ezzel a felnőtt litván válogatottban is szereplő, 205 cm magas Kristina Alminaite-t is a soraiban tudó litván csapattal a TF mérkőzhetett. Mindkét csapaton látszott, hogy ez a hét nap alatt lejátszott hatodik mérkőzés. Azonban a mi lányaink akarták jobban a győzelmet, hatalmas szívvel játszva nyerték meg a negyedik összecsapásukat is Zágrábban megszerezve ezzel a minden dicséretet megérdemlő 9. helyet.

A csapat tagjai:

Miháczi Diána, Mányoky Judit, Karlócai Júlia, Németh Alma, Varga Barbara, Bodnár Fanni, Lakatos Dóra, Kováts Gabriella, Magyar Bianka, Sándorfi Réka, Sándorfi Dóra, Czivinger Lilla. Edzők Boros Zoltán, Németh Kata

 

Címkék: TFSE,kosárlabda
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!