Tripla rendel!
2017. május 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban rendezték meg a kosárlabdázók Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságának (MEFOB) négyes döntőjét Miskolcon, és büszkén újságolhatjuk, hogy a TFSE révén egyetemünk mind a női, mind a férfivonalon képviselve volt. Mi több, Boros Zoltán edző lányai felettébb meggyőző játékot elővezetve meg is nyerték a négyes döntőt, az első helyről döntő mérkőzésen kedden 83-70-re megverték a debrecenieket.

Tripla rendel!

"Esélyeshez méltón kosárlabdáztak a lányok, nem volt kérdés, melyik együttesé lesz a bajnoki cím – mondta érdeklődésünkre dr. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese, aki a helyszínen szurkolt csapatainknak. – A TFSE női együttese sorozatban harmadszor nyerte meg a MEFOB-ot, ami megsüvegelendő teljesítmény, sőt mostani sikerével jogot szerzett arra, hogy a nyáron részt vegyen az Egyetemi Európa-bajnokságon, amelyet ugyanitt, Miskolcon rendeznek majd meg. Tiszta szívből gratulálok a lányoknak és a szakmai stábnak!"

Ami a TFSE férficsapatát illeti, sajnos lemaradt a döntő mérkőzésről, ettől függetlenül jó teljesítményt nyújtott az elmúlt napokban.

"Nagyszerű volt a négyes döntő – folytatta dr. Sterbenz Tamás. – A fiúk meccsein időnként paprikás volt a hangulat, de ez is hozzátartozik a kosárlabdához. Biztos vagyok benne, hogy mindenki maradandó élménnyel lett gazdagabb."

 

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi és női négyes döntőjének különdíjasai:  

A legeredményesebb női játékos: Mányoky Judit (TFSE) 84 pont 

A legértékesebb női játékos (MVP): Foltin Blanka (Debrecen) 85 IBM-pont 

Női All Star csapat: Mányoky Judit, Németh Alma (TFSE), Doktor Anna (Közgáz), Földi Alexandra (Szeged), Foltin Blanka (Debrecen). 

A legeredményesebb férfi játékos: Varga Imre (EKE Eger) 62 pont 

A legértékesebb férfi játékos: Varga Imre 89 IMB pont 

A férfi All Star csapat: Takács Dániel (Miskolc), Tóth Zoltán, Varga Imre (Eger), Boinitzer Dávid (TFSE), Pék Dávid (Debrecen) 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!