A csoportba jutottak az ezüstös lányok
2017. május 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egy jóval nagyobb játékerőt képviselő csapat ellen, kettős vereséggel, de az előzetesen célként kitűzött második helyet megszerezve zárta a TFSE női kosárlabda–csapata az amatőr női NB I-et, tehát az NB I/B rájátszását.

A csoportba jutottak az ezüstös lányok

Boros Zoltán vezette együttes az első osztályú játékosokkal felálló ELTE-BEAC-Újbuda ellen döntőzött és az első mérkőzés idegenbeli 74-52-es vereségét követően a visszavágón 20 ponttal, de helyenként biztató játékkal maradt alul. Ebben a fináléban reálisan nem lehetett elvárás a győzelem, így a többek közt csapatkapitánya, Németh Alma nélkül kiállóTFSE összességében tisztes eredményt ért el. A csapat vezetőedzőjét, Boros Zoltánt és a csapatkapitány Németh Almát kérdeztük az NB I/B-s évadról.

Amit célként kitűztetek azt sikerült teljesíteni: MEFOB első hely és ezüstérem az amatőr bajnokságban. Elégedettek vagytok?

Boros Zoltán: Igen. A mostani döntőben a BEAC-ról elmondható, hogy gyakorlatilag ez egy A csoportos ellenfél volt. Sok fiatal van náluk, és az U23-asok játszhatnak a B csoportban is, de ha két-három embert kiveszel a most ellenünk szereplő gárdából, akkor az első osztályú együttese játszott az ellenfelünknek. A BEAC egyébként bent is maradt az A csoportban, ezt nem árt tudni. A párharc két győzelemig tartott, de a második meccsen – amely egy lefutott mérkőzés volt – szerintem nagyon jól játszottak a lányok, pláne így év végén. Ami miatt ezt külön is meg kellett becsülni: a döntőbe jutással már kiharcoltuk a feljutást, az A csoportos részvételt.  Az első negyed végén még vezettünk, ami azért jól festett...

Akkor a TFSE elindulhatna az NB I-ben, az A csoportban, és játszhatna a Sopron vagy éppen a Pécs ellen?

Németh Alma: Borisz (Boros Zoltán beceneve – a szerk.) csak viccel. Ő is mondta, mi is tudjuk, hogy biztos nem indulunk el. Jelenleg nincsen meg az infrastruktúránk, a keretet is meg kellene erősíteni, de jó így kimondani, hogy akár el is indulhatnánk, jó eljátszani a gondolattal.

Ha azonban megépülnek az új létesítmények, akkor elindultok?

Boros Zoltán: Mindenképpen, de a jelenlegi termünk nem alkalmas ilyen mérkőzések megrendezésére. Máshol játszani a bajnoki mérkőzéseinket pedig – terembérlettel – nagyon drága lenne.

És milyen volt ez az év? Persze tudva azt, hogy az idénynek még nincs vége.

Németh Alma: Idén teljes a paletta! Van aranyérmünk a MEFOB-ról, megvan a feljutás és van még őszről egy bronzérmünk a Hepp-kupáról.

De még nincs vége az idénynek. Alma éppen panaszkodott, hogy edzeni szeretne és nincs edzés!

Boros Zoltán: A megérdemelt pihenőt kapták meg a lányok, de aztán dolgozunk tovább a jövő héten. Vannak olyan játékosok, akik az Universiadé-válogatottban szerepelnek, illetve még jön június 23-án a B33-as MEFOB-döntő, ahová a női és a férfi csapatunk is bejutott.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!