Történelmet írtak a TFSE kosarasai!
2017. július 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ragyogó eredményt elérve bronzérmet szerzett az egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon a TFSE női csapata Miskolcon. Boros Zoltán együttese az elődöntőben kikapott a francia Strasbourgtól, hogy aztán a harmadik helyért megrendezett összecsapáson hosszabbítás után 42–40-re legyőzze a Comenius Egyetem Pozsony gárdáját.

Történelmet írtak a TFSE kosarasai!

Balra a bronzérmes csapat Boros Zoltánnal, jobbra Miháczi Diána

„Rendkívül kiélezett mérkőzés volt, végig fej fej mellett haladtak a csapatok – mondta érdeklődésünkre a TFSE kosaras lányait vezető, korábbi magyar válogatott irányító, Boros Zoltán. – A pozsonyiak a rendes játékidő lejárta előtt néhány másodperccel egyenlítettek egy triplával, kicsikarva a hosszabbítást, de ez sem vetette vissza csapatunkat. Noha a lányok mentálisan elfáradtak a torna végére, elszántságuk, küzdőszellemük végig megmaradt, az vitte, hajtotta őket előre.”

Hogy ennek a bronzéremnek milyen értéke van? Nos, a TFSE hősnői konkrétan sporttörténelmet írtak!

„Ez volt a tizennegyedik egyetemi Európa-bajnokság, de ezt megelőzően egyetlen magyar egyetem férfi- vagy női csapata sem tudott még a legjobb nyolcba sem bekerülni az Eb-n, nemhogy érmet szerezni. Vagyis ezzel az eredményünkkel sporttörténelmet írtunk, és erre nagyon büszkék vagyunk – örvendezett Boros Zoltán. – Irányítónk, Miháczi Diána egyéni elismerésben is részesült, beválasztották ugyanis a torna álomcsapatába!”

Az Eb-n tizenhat férfi-, illetve tizenkét női csapat indult.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!