100 pont feletti győzelmek a palánk alatt
2017. november 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Női és férfi csapatunk is nagyarányú győzelemmel folytatta az egyetemi bajnokság küzdelmeit. A férfiak a mosonmagyaróvári egyetem csapatát fogadták, míg a hölgyek a pécsi egyetem legjobb kosarasait látták vendégül. Nagy örömünkre mindkét csapat 100 pont fölé jutva szerezte meg a győzelmet.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoport:

  • TFSE – Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 106-61 (23-19, 25-14, 32-8, 26-20)
  • Budapest, Testnevelési Egyetem E-terem 40 néző. V: Józsa András, Makrai Márton
  • TFSE: Sinkovits 9, Petrucsik 5, Novák 5, JÓKAI 24, Debreceni 10 Csere: KERKAI 22, Fülöp 13, Haris 11, Mező 3, Világi 2, Kovács 2, Horváth. Edző: Juhász Tamás
  • Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: Tóth 4, KÁMÁN 26, GEIGER15, Tompa 6, Nagy 2 Csere: Kaczmarski 4, Mándity 2, Iváncsics 2, Szlávik. Edző: Laky Tibor

Az első percekben még kereste a játék ritmusát a hazai csapat, ebben a periódusban Jókai palánk alatti munkájából esett a legtöbb hazai pont, míg a MOGAAC gyors ellentámadásokkal használta ki a hibákat. A második negyedben aztán elsősorban Kerkai és Fülöp agresszív támadójátéka nyomán sikerült tíz pont fölötti előnyre szert tennie a TFSE-nek, aki szigorított védekezésén, és a nagyobb rotációs lehetőségének köszönhetően tudta tartani a gyors tempót, melyet az ellenfél már nem tudott lekövetni. Ez a tendencia folytatódott a 3. negyedben is, ahol hamar jelentős, harminc pont körüli különbséget eredményezett, mely aztán mérkőzés végéig meg is maradt.

100 pont feletti győzelmek a palánk alatt

Juhász Tamás: Az első fordulóban elszenvedett vereség után rendet tettünk a fejekben, és ismét azt a képet sikerült mutatnunk, amit az elmúlt években a TFSE-től megszokhattunk. Kemény védekezés, gyors, lendületes támadások. Külön öröm, hogy csapatként is jól funkcionáltunk, amit a 30 gólpassz is jelez. Gratulálok a Srácoknak!

Laky Tibor: Gratulálok a hazai csapatnak, tavasszal megpróbálunk hazai pályán visszavágni.

  • Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női nyugati csoport:
  • TFSE – PTE-EMES Petőfi SE 101-33 (21-11, 27-12, 21-6, 32-4)
    Budapest, Testnevelési Egyetem 40 
    néző. V: Lövei L., Lázár Zs.
  • TFSE: Gereben 4, Németh 11, Karlócai 22/6, Miháczi 13/3, Kováts 8. Csere: Varga 7, Szeli 12, Herman 22/6, Fábián 7, Czivinger.  Edző: Boros Zoltán, Magyar Bianka
  • PTE: Pap 10, Gyuricza 2, Czirják 10/3, Domokos 2, Molitor 2, Csere: Herendi 7, Cseh, Horváth, Hajnáczky, Petró, Szabó. Edző: Petőfi Áron

100 pont feletti győzelmek a palánk alatt

Erődemonstrációt tartott női csapatunk hazai környezetben az egyetemi bajnokságban. A szenvedő fél a pécsi egyetem hölgyei voltak, akik még az első félidőben próbálták tartani magukat, ám a másodikban már teljesen szétestek. Csapatunk a bajnokság fő várományosaként játszva, önbizalommal telve és egy pillanatra sem megnyugodva az eredménytől, 100 pont felé jutott. Ráadásul mindenki ki tudta venni a részét a győzelemből ami külön öröm. 

Boros Zoltán: Örülök, hogy mindenki játszhatott és hozzá tudott tenni a győzelemhez. Megmutattuk, hogy mennyire fontos nekünk ez a bajnokság.

Petőfi Áron: Gratulálok a hazai csapatnak, megmutatta, hogy miért számít az egyetemi bajnokság egyik legnagyobb esélyesének.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!