Már második a TFSE női kézilabda-csapata
2017. november 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vasárnap újabb meccset nyert a TFSE női kézilabda-csapata, amely a VSK Tököl elleni győzelmet követően már második a bajnokságban. Nehéz mérkőzés elé nézett a TFSE, mert betegségek és sérülések miatt még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán sikerül-e kiállni a mérkőzésre. Szerencsére sikerült. 

Női Kézilabda NB II, D csoport: TFSE - VSK Tököl 30-28 (18-18)

TFSE: Szajkó Kinga, Peredi Zsófi 1, Matheisz Renáta 2, Kovács Eszter 4, Bottlik Flóra 1, Bíró Eszter 13/6, Bagdács Fruzsina 2, Szántó Edina 3, Kruzsicz Bernadett 2, Lugosi Gréti, Márton Dorina 1, Vecsey Veronika 1, Golyán Barbara, Szlaukó Eszter, Nagy Dóra. Edző: Viglási Zsuzsanna.

Ismét egy előkelő helyen álló, a bajnokságban második helyezett VSK Tököl csapatát fogadta a TFSE. A találkozótól azért is tartani lehet, mert a hírek szerint ellenfelünk nem riad vissza a keményebb játéktól.  

De nem ezen múlt a rossz kezdés, hiszen keménykedés nélkül is a  4. percben 3-0-ra vezetett a Tököl.  Az ötödik percben született az első hazai gól, amikor Szántó Edina talált be, de későn érkezett meg a meccsbe a csapat, így a Tököl a 15. percben már 10-7-re ellépett. Nem voltak pontosak az átlövések és az átadásokba is hiba csúszott. A 19. percben büntetőt védett kapusunk Szajkó Kinga, majd a 20. percben 10-12-es állásnál időt kért a TFSE vezetőedzője, Viglási Zsuzsanna. 14-14-nél sikerült az egyenlítés, majd a 28. percben 16-15 után Kovács Eszti átlövésből, míg Matheisz Renáta szélről talált be, de erre a vendégek három találattal válaszoltak és végül 18-18 volt az állás a félidőben.

Már második a TFSE női kézilabda csapata

A második félidőt Bíró Eszti és Kruzsicz Bernadett átlövéseivel jól kezdte a TFSE, át is vette a vezetést 20-18-ra. Hátul a kapuban is cserélt egyetemünk csapata, Szlaukó Eszti védte a TFSE kapuját. Ő is jól szállt be a mérkőzésbe miközben elől megtaláltuk az utat a Tököl kapujához. Az 52. percben ismét döntetlen, 25-25 volt az állás, de az első félidőhöz képest feljavult csapatunk védekezése és indításból illetve áttörésekből is pontosabban fejeztük be a támadásainkat. Ez is kellett ahhoz, hogy a végjátékban négy perc alatt három gólt szerezve a TFSE átvegye a vezetést, a végeredményt pedig Bottlik Flóra állította be (30-28). A TFSE a második helyre lépett előre a bajnokságban, amihez gratulálunk!  

Viglási Zsuzsanna, edző: Nagyon örülök, hogy mind mentálisan, mind akaratban a CSAPAT nagyon együtt volt, főleg a második félidei védekezésben annak ellenére, hogy egész héten problémákkal küzdöttünk.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!