Újabb kézilabdás siker!
2017. december 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A tabella alsó felében tanyázó Dabas látogatott a 2. helyen álló TFSE kézilabda-csapatához, s jó néhány beteg, illetve sérült játékosunk kényszerű nélkülözése miatt nem számítottunk könnyű összecsapásra.

Az első félidőben keveset ütköztünk a labdás emberekkel, és sok átlövést kaptunk, de mint mindig, Szajkó Kinga ezúttal is jó százalékban védte a lövéseket. 6–6 után többet hibázott a dabasi ellenfél, ezt kihasználva Káldi Lili, Bíró Eszter, Matheisz Renáta és Bagdács Fruzsina révén a 16. percben már 10–6-ra vezettünk. Összeállt a védekezésünk, elölpedig szép támadásokkal operáltunk, s az első félidőt 17–12-vel zártuk.

A második játékrészben sokszor cseréltünk és jobban is játszottunk, mint az elsőben, a kilenc gólt szerző Káldi Lili vezetésével már 24–17-re is vezettünk. A Dabas azonban nem adta fel, felzárkózott 25–21-re, az ekkor jól időzített időkérés azonban meghozta a kívánt eredményt. Az utolsó tíz percben nagyot küzdött csapatunk, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, amelyen valamennyi bevethető játékosunk pályára lépett.

Kézilabda NB II/D-csoport, TFSE–Dabas KC VSE 33–28 (17–12)

TFSE: Szajkó Kinga, Peredi Zsófi 3, Matheisz Renáta 6, Kovács Eszter, Botlik Flóra, Bíró Eszter 6, Bagdács Fruzsina 4, Tanos Dorina 1, Vecsey Veronika, Kruzsicz Bernadett 1, Lugosi Gréta 3, Káldi Lili 9 (3), Nagy Dóri, Szlaukó Eszter. Hétméteresek:  4/3, ill.  3/3. Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Viglási Zsuzsanna, vezetőedző: A szívünk vitt előre, ennek köszönhetjük a győzelmet. Értékes két pontot szereztünk, s megőriztük második helyünket a tabellán.

Újabb kézilabdás siker

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!