Munkában a TFSE kézis csapatai
2018. február 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Már javában dolgozik a TFSE férfi-, illetve női kézilabdacsapata, mindkét, NB II-ben szereplő együttesünk január 8-án kezdte el a felkészülést a tavaszra. A Budapesti Kézilabda-szövetség szervezésében a Siketek csarnokában megrendezett teremtornán a lányok és a fiúk egyaránt rajthoz álltak, és remek eredményt értek el, hiszen a hölgyek elsők, míg az urak másodikok lettek.

Sajnos a bajnokság tavaszi rajtja egyik gárda számára sem alakult kedvezően, a lányok az Inárcstól, a fiúk pedig a Pilisvörösvártól szenvedtek vereséget (22-28, illetve 23-28), de előzetesen tudni lehetett, hogy mindkét ellenfél erős. Ami a jelenlegi helyezéseket illeti, női csapatunk a harmadik helyen áll a ligában, a férfiak a tizediken – a TFSE szakvezetése előbbi együttesünket a dobogóra, utóbbit az első hatba várja az idény végén.

kezi tfse

Mindkét csapat háza táján jelentős változások történtek, a férfiak kispadján Szabó Gábort Adorján Gábor váltotta, aki az FTC-vel aranyérmet nyert az NB I/B-ben. Gyebnár István személyében új beállós érkezett, valamint visszatért a sérüléséből felépült Kavin Kristóf, illetve Galbos Áron is. Kapusposzton ugyanakkor vékony jégen táncolunk, jelenleg egy bevethető kapuvédőnk van, a probléma megoldásával kapcsolatban a csapat már egyeztetett Szabó Jutka (TFSE-KSI) mesteredzővel. Noha az együttes jó néhány gonddal küszködik, az elvégzett és elvégzendő munka minősége biztosíthatja az előrelépést a bajnoki tabellán.

Munkában a TFSE kézis csapatai

Ami a női csapatunkat illeti, 29 igazolt játékosunk volt, azért csak volt, mert a távozók, illetve a sérülések miatt csökkent a létszám – hatan eligazoltak vagy abbahagyták a kézilabdát, másik hat pedig sérüléssel bajlódik, illetve műtét után lábadozik. A bajnokságban az éremért küzdő hölgykoszorú mindamellett újakat is köszönthetett, hiszen a csapathoz kettős igazolással érkezett André Ilona (Szent István SE), kölcsönbe Tóth Tamara (KSI SE), valamint átigazoltuk Bakó Dianát (KSI SE), Szlovák Enikőt (Hort-Csepel), Szlaukó Esztert (Pénzügyőr) és Zatlukál Senont (Pilisvörösvár).

Munkában a TFSE kézis csapatai

Egyesületünk továbbra is mindent megtesz csapataink ellátása érdekében, a melegítők, a táskák, a cipők, a mezek és a labdák biztosítva vannak, és tervben van bemelegítő felsők, valamint utazó pólók beszerzése.

Fontos fejlemény a kézilabda kapcsán, hogy a Testnevelési Egyetem két iskolát – a Jókai Mór Református Általános Iskolát a XVII. kerületből és a Tamási Áron Általános Iskolát a XII. kerületből – is megnyert utánpótlás-csapat építéséhez. A két intézményben összesen negyven gyerek ismerkedhet meg a szivacs kézilabdával heti kétszer egyórás foglalkozás keretében. Penszky Gergely segítségével egyetemünk tovább folytatja ezt az „építkezést”, ennek egyik jele, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak egy kispesti iskolával is.

Címkék: TFSE,kézilabda
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!