Lemaradt a négyesdöntőről vízilabdacsapatunk
2018. április 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Tüske Uszodában rendezték a férfi Egyetemi Vízilabda Bajnokság negyeddöntőit. A Testnevelési Egyetem nemrég alakult pólócsapata a BME együttesével találkozott a legjobb négy közé kerülésért rendezett összecsapáson.  

A TFSE gárdája második alkalommal játszott együtt tétmeccsen, mégis a találkozó előtti bemelegítésnél igazi csapat képét mutatta. Ettől függetlenül a mérkőzés nem az elképzeléseink szerint alakult. A meccsen a BME régóta együtt játszó, OBI/B-s játékosokkal teletűzdelt kerete az elejétől kezdve jobban pólózott, ráadásul játékosainkon látszott a fáradtság, a késő délutáni kezdésre többen is úgy érkeztek, hogy aznap délelőtt még bajnoki mérkőzést játszottak vidéken.

Lemaradt a négyesdöntőről vízilabdacsapatunk

Az ellenfél távoli, két gólt érő lövései ültek, mi viszont többször nem találtunk kaput, vagy szétforgácsoltuk a lécet, így az első félidőben már magabiztosan vezetett a Műszaki Egyetem. A nagyszünetben sikerült rendezni a sorokat, elkezdtek bejönni a megoldásaink, amely végül a tisztes helytállásra volt elég. Végül 13-6-ra győzött a BME, így bejutott a MEFOB legjobb négy csapata közé.  

Lemaradt a négyesdöntőről vízilabdacsapatunk

Lukács Dénes, a TFSE vezetőedzője:

„Az egyetemi vízilabda bajnokság erre az idényre számunkra befejeződött. Szeptemberben alapítottuk meg a TFSE vízilabda szakosztályát, az első szezonban célunk a Testnevelési Egyetem vízilabda iránt érdeklődő hallgatóinak megismerése volt. Úgy gondolom, első alkalommal nem lehetünk elégedetlenek, mert jó társaság gyűlt össze több ügyes játékossal, így bizakodó vagyok a jövőt illetően. Mindössze néhány alkalommal tudtunk közösen edzeni, ehhez képest helytálltunk más egyetemek évek óta együtt játszó csapatai ellen. A következő idényben reméljük sikerül heti rendszerességgel edzést szerveznünk, valamint tervezzük csapat indítását a második vonalban is. Köszönöm a fiúk hozzáállását!”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!