Újra bajnok a TFSE női kosárlabda-csapata
2018. május 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Negyedszer is bajnoki címet szereztek a TFSE női kosárlabdázói, miután a Testnevelési Egyetem rendezésében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új sportcsarnokában rendezett MEFOB Döntőn megvédte címét a gárda, miközben a fiúk egy körbeverést követően negyedikek lettek.

A zárónapon női csapatunk nem sok esélyt adott ellenfelének és így sorozatban 4. alkalommal nyerték meg a lányok a MEFOB-ot. A fiúk sajnos nem tudták még szebbé tenni a tornát és a zárónapot, miután kicsit váratlanul viszonylag sima vereséget szenvedtek és így csupán a negyedik helyen végeztek. 

A lányoknál TF-es játékos lett a torna legértékesebb kosarasa, mivel Németh Alma kapta az elismerést. Az All Star-csapatba rajta kívül még Karlócai Julianna került be egyetemünkről. A férfiaknál az All Star-csapatba a TF doktoranduszát, Jókai Mátyást választották be.

Újra bajnok a TFSE női kosárlabda csapata

A MEFOB Döntő érmes csapatai (forrás: mozduljra.hu)

Férfiak: TFSE – Nyíregyházi Egyetemi SE 65-86 (12-20, 26-26, 13-18, 14-22) (V: Minár, Varga-Záray, Szilágyi B.)

  • TFSE: Sinkovits, Horváth K. 8/6, Petrucsik 5, Pintér D. 11/3, BOINITZER 15/3. Csere: Novák B., HARIS 12/12, Horváth B., Fülöp 4, JÓKAI 10, Bognár M. Edző: Juhász Tamás
  • Nyíregyháza: BUS I. 26/3, CZURA 27/12, Kovács Z. 7/6, OLÁH Z. 20/6, GÁSPÁR B. 6. Csere: Földesi N., Vida Z. Edző: Hegedűs Ferenc

A találkozó érdekessége, hogy a körbeveréseket követően a TF győzelme esetén bajnoki címet ünnepelhetett volna, veresége viszont a negyedik helyet jelentette. 

Juhász Tamás, a TFSE vezetőedzője: A megbeszéltekből sajnos csak tíz százalékot sikerült megvalósítani. Külső dobásaink szinte nem voltak, azonban ha rádobtunk azt rossz százalékkal tettük. Gratulálok a Nyíregyháza csapatának.

Hegedűs Ferenc, a Nyíregyháza vezetőedzője: Nagyon örülök, hogy a tegnapi rossz játék után, ma azt játszottuk, amivel az alapszakaszt sikerült megnyernünk. Sajnáljuk a tegnapi meccset, örülünk az ezüstéremnek.

Újra bajnok a TFSE női kosárlabda csapata

A bajnokcsapat (forrás: mozduljra.hu)

Nők: TFSE – Közgáz SC és DSK 53-38  (13-8, 17-6, 11-11-12-13) (V.: Gaál, Major, Oláh.)

  • TFSE: MIHÁCZI 8/6, Herman 4, KARLÓCAI 12/6, Varga B. 7, NÉMETH A. 18. Cs.: Kováts G. 2, Szeli 2, Agic,  Czivinger. Edző: Magyar Bianka.
  • Közgáz SC és DSK: Szalay 5/3, Farkas F.,  Doktor 8, Shirian, Kocsis F. 4. Cs.: LANTOS 9/3, ABAHÁZY 6, Katona 2, Imre, Kapornai 4. Edző: Németh Kata.

Magyar Bianka, a bajnok TFSE vezetőedzője: Eszméletlenül boldog vagyok, nagyon örülök, hogy zsinórban negyedszer nyertük meg a bajnokságot. A kemény munka eredményeként a döntőben meccsről meccsre jobban és jobban játszottunk, büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak az edzője lehetek, azt gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk.

Németh Kata, a DSK vezetőedzője: Gratulálok a TF-nek az újabb győzelméhez. Sajnálom, hogy nem tudtuk azt nyújtani, amire valójában képesek vagyunk, sajnos megijedtek a lányok a lehetőségtől.

 Újra bajnok a TFSE női kosárlabda csapata

A női All Star-csapat Németh Almával és Karlócai Julival (forrás: mozduljra.hu)

Végeredmény, nők:

  1. TFSE 6 pont
  2. Közgáz 4
  3. Szeged 4
  4. Debrecen 3

MVP: Németh Alma (TFSE). A női All Star-csapat: Németh Alma (TFSE), Karlócai Julianna (TFSE), Vári Zita (Szeged), Shirian Fatime (Közgáz), Göttlinger Anna (Debrecen).

Végeredmény, férfiak:

  1. Miskolc 5 pont
  2. Nyíregyháza 5
  3. BME-MAFC 4
  4. TFSE 4

MVP: Lippai Szabolcs (Miskolc)

Újra bajnok a TFSE női kosárlabda csapata

A férfi All Star-csapat: Lippai Szabolcs (Miskolc), Kopasz Márton (Miskolc), Jókai Mátyás (TFSE), Oláh Zoltán (Nyíregyháza), Mihalics Gábor (BME-MAFC)

forrás: mozduljra.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!